Марешки: Русия може да ни защити по-добре от НАТО

Според лидерът на "Воля" Веселин Марешки Русия може да защити по-добре България от НАТО. Това каза той в ефира на bTV и допълни, че можем да вземем пример от Сирия, където Русия е на страната на правителството.

Марешки коментира своето предложение за референдум за излизане от НАТО с думите, че българите никой не ги е питал дали са съгласни да се присъединим към Алианса и че българският национален интерес не се състои в закупуването на 8 самолета.

Според него тъй като сме верни партньори от 14 години, не е проблем НАТО да ни подари няколко самолета, вместо последните средства на най-бедната държава в ЕС да бъдат похарчени и да хвърлят народа в още по-голяма бедност.

Той допълни и че ако бъдат гласувани 4-5 млрд. за военни нужди, ще бъдат организирани масови протести и ще поиска оставката на военния министър.

Веселин Марешки оцени работата на кабинета "Борисов 3" с добър 4 плюс и поиска да бъде направена държавна верига от бензиностанции.

Според него, ако тази идея бъде реализирана, това ще оставя във всяко семейство между 1000 и 5000 лв. годишно.

#1 TheRock 08.05.2018 в 14:27:31

На "петоколонниците" нещо им пpипаpи. Искат "мама"!

#2 Dox 08.05.2018 в 19:26:24

Хи-хи-хи! Та какво пише начи, я да видим: "Според лидерът на "Воля" Веселин Марешки, Русия може да защити по-добре България от НАТО." Начи - някой трябва да ни защитава от НАТО. Това е ясно, но да не би да има и някой друг с претенции да ни защитава от това пусто НАТО?

#5 dedo adji 09.05.2018 в 10:37:03

В магарешката мантра има само една вярна дума. МОЖЕ. От която не следва нито ИСКА, нито ЩЕ. Русия винаги е защитавала НЕ България а своята задунайска губерния, пардон, 16-та република. След разпиляването на 14-те, 16-тата й става последна грижа. За което дава недвусмислени сигнали. НАТО също може и също не ще. България е като агне между мечка и тигър. Дупедавството на управниците от 74г насам усилва това състояние. Безусловно верният васал се пренебрегва от всеки господар в полза на тия, чиято вярност трябва да се купи. Референдум за излизане от НАТО няма да събере гласове. А самото му провеждане ще бъде катастрофално за България.

#6 GETI 09.05.2018 в 13:51:25

някъде пишеше че, между 55 -60 % от българите подкрепят Русия! ако е така, то е самоубийство за всеки политик да води отявлена анти руска политика.и обратното про руската политика носи дивиденти. с 1% подкрепа Марешки е аут от всякъде.вади руската карта и про руското говорене за да вдигне рейтинга.и без това от него вече нищо не зависи. говоренето е едно.действията са друго.до един днешните български политици са американски мекерета, но по говоренето можеш да ги сортираш някак. про българските политици не са в парламента.те са изчезващ вид. доколко НАТО ще ни защити? простичко е. какви са оперативните планове на НАТО за България при сбъдване на основните рискове за нас? руска заплаха-бля бля.но сериозен риск е примерно преврат в Турция.при последния опит Ердоган час и нещо беше в неизвестност ,вероятно във въздуха.ами ако беше над България!ами ако военните бяха решили на всяка цена да го очистят? за рисковете пред България и за плановете на НАТО ни вопъл ни стон? защо? вероятно защото отговорите са ясни.

#7 GETI 09.05.2018 в 13:53:44

за Русия се изговори много, не е ли крайно време да се говори и за НАТО?! НАТО не воюва срещу членовете, не ни защитава от нищо, а и не получихме нищо от него за годините на членство. онзи ден видяхме НАТО -вската БГ армия с оръжия на СССР от музея! все едно гледам военен ретро парад... и капак на всичко - солджъри с нови дрешки - като на свинче звънче. темата трябва да бъде обсъждана, а не да ни се представя като свършен факт сякаш щом сме влезли няма излизане! вижда който има очи. заплашва ни всичко - от тотална мизерия до физическо унищожение.

#8 sim4o 09.05.2018 в 19:14:39

1TheRock | 08.05.201814:27 На "петоколонниците" нещо им пpипаpи. Искат "мама"! -------------------- Бая народ е на зор , припарило им е и иска мама ти, Роко Паважний .. Едно олабване на жилата, ще им дойде гот, не ли? И са прави - къса пола, великолепен анал , сочна френска .. Да ти е жива и здрава женицата! Поздрави ..

#9 dedo adji 09.05.2018 в 22:27:37

.... 6 GETI | 09.05.201813:51 някъде пишеше че, между 55 -60 % от българите подкрепят Русия! .... Къде го пишеше, бе гети? В стенгазетата на безсмертний полк ли? Бог ми е свидетел, че нямам нищо против Русия, но като видя руско знаме в България (и американско и английско и всякакво друго, освен трибагреника) ми бърка в гъза с боксова ръкавица, с морски пясък и чукани миди. Преброихте ли си безсмъртния полк пред альошата и моча? Я съставите един баталион, я не. И не сте всички българи, гледах по БНТ една тьотя говореше руски. Чествайте си великата пирова победа, пийте си водката, пейте Ставай страна огромная. Освен да докарате бесовски лиги на павето, самчо и С-ие, друг ефект няма да имате. С тая щура изцепка магарешки автоматически остава извън следващия парламент. Може и повече от 55-60% българи да не харесват НАТО, но това не значи, че искат излизане, нито че подкрепят Русия.

#10 GETI 10.05.2018 в 08:17:46

дядка, кво ми пишеш тия глупости? ти с мен ли бе през целия ден, та разказваш за случилото се вместо мен, м?! не се изказваш по темата, а започна като Пенелоповата да определяш и сравняваш кой къв бил. и къде в коментарите си съм казал, че българите искат излизане от НАТО?! казвам, че България трябва ясно да дефинира , и да посочи пред себе си - кои са нашите външни заплахи за сигурността ! и когато го направи , а това в момента не се прави , ще получим ясен отговор от какво имаме нужда. ние не сме в НАТО да се пазим от Русия. това е пропагандна мантра , внесена ни от вън. армията ни я унищожиха и закърня , а територията ни е заета от военни на САЩ , които си гледат техните интереси. интересите на САЩ са да парират Русия.това не са интереси нито на мнозинството от европейските страни , членки на НАТО , нито на нашите български интереси.в момента НАТО пази България ,както вълкът пази агнето! реалната ни заплаха за сигурността е Турция !! .. и съм се объркал, процентите за Русия не са 60, а 74% https://clubz.bg/43928-market_links_74_ot_bylgarite_haresvat_politikata_na_rusiq но виж, след две години(от изследването) антируска политика, може да са спаднали на 60% аре, ходи при твоя парнер - Пенелопова, да лепите етикети и раздавате квалификации на тия дето нямат мислене с вашето.

#11 TheRock 10.05.2018 в 12:52:34

И тук русофилите ще се избият, кой по-добре мяка на руски. Смях.

#12 follow_the_cash_flow 10.05.2018 в 15:24:34

Европейски съюз за отбрана. Отпуснат бюджет от 20 милиарда евро до 2020-та. Франция ще води проекта за новия европейски изтребител, германия за новия европейски боен дрон. За момента натискат по някакви програми за мобилност - цялата европейска инфраструктура трябва да е планирана, с допълнителната мисъл за максимално бързо дислоциране на войски. Не разбрах кои от ЕС държавите, които не са членове на НАТО, ще участват. Та тава е Гаспада еврапейци. ЕС трябва да има собствена организация и военна програма, като член на НАТО. ЕС трябва да даяни със и без нато. Особено важно е да даяни и да се развива във военно отношение и БЕЗ нато. Иначе става гомна с лайна. Размесване и прехвърляне на отговорност, загуба на политически суверенитет. Елементарни неща, които са ясни, ама още се кара на заварено положение. Завареното положение е разчитане на НАТО. И... тука става мътно, кой е нато и какво пази, като ЕС е нещо друго, с различни членове и различни от нато граници ;). Близки до акъла са тези работи, но европредателите - евроатлантици се правят на ударени.

#13 proper 11.05.2018 в 12:35:23

Което малцина знаят, е, че след срещата на Рекс Тилирсън с Владимир Путин насаме - за цели 3 часа и съвсем извън протокола на визитата на тогава новият Държавен Секретар на САЩ, лично избран от Тръмп - която беше през Февруари 2017г. - няма и месец от съставянето на кабинета на Тръмп, от сигурни бе-публични източници, излезна информация за България, която гласеше: "Има нова Глобална договорка/Пакт м/у Русия и САЩ, в която влиза прекратяване на всякакви съпротивителни, спрямо Руските интереси в България, активни мероприятия. Пълен отказ на САЩ от "няколко" Источно-Еврооейски страни, включително България, които след 1989-та САЩ традиционно са подкрепяли отвътре с/у руските агресивни интереси, които през цялото българско Преструктуриране, действаха на ниво "Хибридна Война" от краен тип. Така че, вече от повече от една година, България е "предоставена безапелационно" от САЩ на Русия, за руска консумация. И е нормално безгръбначни бизнес/политически нагаждачи, да изричат такива глупости, като Марешки - разбира се, по поръчка: Ако някой мисли, че тази амеба би си позволила подобни изказвания, които дори са извън нейната компетенция на безгръбначен български бизнес изграч, амбициран от изкушението на големите - за неговият калибър - пари, за да влиза в "политиката", много се лъже. Това изказване идва от безличната глава на Марешки по поръчка, и принципно е малоумна - от кой ще ни прави Русия? От НАТО? За да вземеш пари или другиндивиденти от вече овластените И ОТ САЩ Господари на Феодална България, за да изречеш подобна глупост, трябва да си по-силен Педофила Евгени Минчев, по настоящем агент на Външно Разузнаване - на Запад, разбира се - и със съответните протекции в България за много лесно доказуемите му в Съдебно дело педофилски дългогодишни извращение, за които лично мога да докажа през Съд за поне една феминизация на 13 годишно момче, прекарало 2 години, като "държанка" - изкуствено и преднамерено феминизиран от днешният Разузнавач за българо-руското външно разузнаване Today. От години не бях отварял Български медии и съм изненадан, че продължавате да се делите на русофили, русофоби, прозападни и анти-американисти! Пораснете, хора! Има правдоподожни факти, има фабрикувяни факти, има информация, има мисиформация, както и руският специалитет - Дезинформация (пише се с главно "Д", защото в лабораториите на КГБ, още от първите години, като шеф на КГБ, Юрий Андропов развива древните Дезинформации тактики до степента на, както вече е ясно: Най-развитата Наука в Русия. Така че, единствено можем да се делим на вярно информирани и Дезинформация! А не на русофили, прозападни и прочие. Има само вярно информирани и измамени. Амин. Мирослав Петров Аврамов (Ще те смачка Евгени, ако мои близки от ДАНС спрат да те пазят! А не съм те смачкал от уважение към тяхната дума - не защото те пазят. Панимаш, ватмане?!!)

Новините

Най-четените