Германският външен министър на посещение в София

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер пристига на официално посещение в София. Той ще се срещне с премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и българския си колега Даниел Митов.

При срещите ще бъдат обсъдени не само политически въпроси, но и икономическите и обществени отношения между България и Германия.

Нито от София, нито от Берлин обаче предварително се споменава проблемната тема за приемането на България в Шенгенската гранична зона, предава БНР. През последните месеци Германия не се е обявявала категорично "за" или "против" българското членство, но в европейската преса страната още е слагана в групата държави, които блокират шенгенското разширяване. Те поставят условия за резултати в борбата с корупцията на по-високите етажи и организираната престъпност.

Щайнмайер ще се срещне и с партии от опозицията, без германското посолство да уточнява кои.

#1 Rowan 10.03.2015 в 09:15:35

Отличен репортаж в стила на: „Днес по покана на председателят на Държавния съвет на Народна република България другаря Тодор Живков в страната на посещение ще пристигне генералният секретар на Централния комитет на Германската единна социалистическа партия на Германската демократична република другаря Ерих Хонекер. На срещата ще бъдат обсъдени въпроси, касаещи задълбочаване на братската дружба между народите, както и засилване на общите усилия на БКП и ГЕСП по борбата с капитализма и империализма. Визитата е част от общите усилия на страните от СИВ и Варшавският договор за равенство и братство между народите. В рамките на визитата, другарят Ерих Хонекер ще се срещне още и с Председателя на Народното събрание другаря Станко Тодоров, членове на ЦК на БКП и правителството.“

#2 thefish33 10.03.2015 в 11:08:08

Е кой те кара да го четеш? А и отгоре над новината, пише Newscafe - тоест новини.Това е новина. А ти очевидно си нямаш работа, и си фанал да тролиш, ама класически да тролиш.

#3 Борката 10.03.2015 в 11:43:21

Не троли момчето.Пита и анализира.Задава си въпроси.И им отговаря. Ако амебното мислене е еталон за развитие на демократичното общество и коректно-политическите изказвания са гаранция за спокойно и розово съществуване, то питам ,какво го отличава от сталинския режим?

#4 паяка 10.03.2015 в 12:56:00

Къде е Касимова да му изкоментира аутфита на швабата.

#5 Rowan 10.03.2015 в 12:56:44

Ммм, thefish33, ако малко си имаше идея от дипломация и протокол, щеше да се възмутиш не по-малко от мен от тази новина. Да те светна, по каноните на международните отношения – министър може да дойде на посещение на министър. Назначен за чиновник се среща с друг назначена за чиновник и толкова. Президент и премиер (колкото и да са смешни нашите) се водят друг клас длъжности, щото са изборни и чужд министър може да се среща с тях само по тяхна покана и то неофициално. По правило тези срещи не се афишират в медиите. Обидно е някак си, един немски чиновник да идва да набива канчетата на президента и министър председателя ни. Такъв тип посещение е твърде показателно, къде се намира страната ни в очите на немските управници. Но в целия абсурд на положението, има място и за малко хумор – ще се посмея на реакцията след посещението на Бойко послушното, който няма да пропусне да се похвали в ефир, колко високо са оценени от Германия усилията на страната ни, щом цял един министър е дошъл на крака при президента и премиера на Велика България. ПП: Пък аналогията с онова време не е случайна: Сталин никога не е ходил на крака на някой от соц-васалите си. Привиквал е един, набивал му е канчето и после го е изпращал да осведоми останалите за повелите си. Или е изпращал някой министър да свърши работата. Такива ми ти работи – нищо не се променя, сменя се само заглавието и ни пробутват същата пиеса.

#6 скучко 10.03.2015 в 13:02:53

Ааа Роане! Пропусна да отбележиш, че на път за България, прелитайки над братските страни Унгария и Румъния, е изпратил поздравителни телеграми на партийните им и държавни ръководства, със сърдечни пожелания за мир и благоденствие на народите им и вечна дружба!

#7 pepe 10.03.2015 в 13:39:22

Роване, можеше да имаш някакво основание за коментарите си за "протокол", ако нашите министри /заедно с председатела им/ нямаха нужда от постоянно набиване на канчетата. А то така коментарите ти са смешни, като стоят в съседство със статията в която пише, че независимата ни съдебна система отказва /отказва!/ да заведе дело срещу българо-турското ни Златно момче, и когато преди седмица посланиците на две страни порицаха въпросната система за действията и, главния прокурор счете занужно да им каже даси гледат работата и да не се месят. А както всички вече знаем единствения начин в жалката ни държава нещо да се оправи е това да стана под външен натиск /защото ние българите сме и твърде страхливи зада напраавим сами нещо, пък и все не можем да решим какво точно искаме/. Така че ти кого искаш да ни изпратят? Да дежурят Меркел и Оланд по половин мандат в България ли искаш? Пикая ти на протокола и на претенциите кухи. Трябва да сме им благодарни на хората, че все пак се занимават с нас. Всъщност те ако спрат да се занимават, то това ще е добре дошло за вас комунетата. Защото това ще освободи терена за другарите от голямата братска страна от изток /Съветска Русия имам предвид/ - да могат те да сезанимаят с нас както те си знаят. Иска ви се. Самоче няма да ви се отвори парашута - все пак сме в Европейския съюз. Просто закъсняхте този път. Така че претенциите за протокол можеш да си ги завреш където не те осветява слънцето. Защото не ти ги решаваш тези неща - кой с кого ще се среща; и ако българския Премиер и Президент решат да се срещат с германския външен министър - ще се срещат. Защото това вече не са избрани от вас Президент и Премиер - вие имахте шанса си - твърде много пъти. Сега това са Президент и Премиер, избрани от останалите българи.

#8 pepe 10.03.2015 в 13:42:34

И да, избрали сме ги и пак имат нужда от "набиване на канчетата", много добре го знам това, няма да ми кажеш нищо ново. Явно в момента това е най-доброто, относно което сме успели да постигнем някаво съгласие в тази страна. Толкова можем за момента.

#9 John Smith 10.03.2015 в 13:51:33

От няколко години, Другари, моля администраторите, при регистрация в сайта да се изисква сканиранo в pdf- формат заверено медицинско от психодиспансер. Не чувате..... И резултата е pepe

#10 pepe 10.03.2015 в 13:59:23

О, Боже, русофилската дружинка пак започва да се сбира. Вече отдавна ви знаем кои сте Другарите, знаем ви и какво общо взето ще кажете.

#11 pepe 10.03.2015 в 14:03:01

Подтекста на "Не на Западното влияние" всъщност е "Искаме в България да има само руско влияние". Само не знам кого си мислите, че заблуждавате.

#12 John Smith 10.03.2015 в 14:11:36

Така е pepe, разкри ни.... Личи си ,че си от ГРОБ.... Интелекта ти е колкото на Тиквата и Цвък.... Еваларка

#13 Rowan 10.03.2015 в 14:15:51

Въх Пепе, направо ме разконспирира Пък за набиването на канчетата: Чакаш ли Пепе да те оправят други, все болка отзад ще усещаш. Щото външен министър не за правосъдна система набива канчета, а за международни отношения. Подозирам, че върви инструктажа за 9-ти май, щото една баба на пазара разправяше, че Путя бил пуснал поканите, ама евро-гей-лидерите се чудели какво да отговорят…

#14 pepe 10.03.2015 в 14:18:25

Ти за моя интелект не бери грижа Джон Чукундур... Но пък както претендираш за интелектуално превъзходство, така не виждам да правиш нито едно възражение по същество. И знаеш ли защо? Защото въпреки интелектуалните си претенции не можеш.

#15 pepe 10.03.2015 в 14:21:00

Ти кaто не искаш да те оправят други Рован, иди и накарай прокуратурата ни да заведе дело срещу "Златното момче на България".

Новините

Най-четените