Удостоиха Росен Плевнелиев с френския Орден на Почетния легион

Президентът през периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев беше удостоен с Ордена на Почетния легион на Франция. Това стана на церемония във френското посолство в София.

Отличието му беше връчено лично от Негово превъзходителство посланик Ерик Льобедел, а на церемонията присъстваха неговите приятели, роднини и политически съратници, сред които и премиерът Бойко Борисов.

"Без да съм искал, без да съм очаквал, че някога ще получа такова отличие, президентът на Франция, който ми го връчва, дойде и спечели сърцето ми", заяви Плевнелиев след получаването на ордена.

"Гордея се, че бях този президент, който в първия си ден каза - За мен ЕС няма да бъде външна политика, а семейство. от ден първи като държавен глава на България работех за и получавах доверие от европейските лидери. Отстоявахме заедно визията, бъдещето и ценностите,в които вярвахме, в трудни години. Гордея се, че бях този президент, който помогна в преговорите и сложи подписа си под историческото споразумение за борба с климата", каза още той.

Той също така благодари на всички, които са го подкрепяли по време на президентския му мандат.

"Росен ме остави за последно, защото към него мога да се обръщам всякак. Сигурно имаме стотици часове беседи, спорове. Можем да кажем от ГЕРБ и от правителството, че когато 2 години след края на мандата си президент получава орден от Франция, това е нещо голямо. Ще се веселим с вас, защото това е необикновено събитие", коментира премиерът Бойко Борисов и честити на Плевнелиев отличието.

Орденът на Почетния легион е най-високата награда на Франция.

#1 TheRock 15.11.2018 в 13:55:49

Къде е русофилската паплач???

#2 sim4o 15.11.2018 в 14:12:19

Няма ги! Пръв си ти, Павенце! Другите от вашата руска група, ги слагаш в малкия си джоб! Хем все гледаш към Русия и си способен под абсолютно всяка тема да сложиш руски отенък , хем си популярен много .. и заради майка си, и заради невероятната ти активност ..

#3 sim4o 15.11.2018 в 14:16:28

Вей руски знамена Роко Павенце, вей .. А ние за Плевнелиев нееднократно сме писали .. "Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел" . Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения. И бях оценен. Получих огромно международно признание. "Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго. Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че ми се е повдигнало сакото. .." Да припомним - в Белия дом ДРУГО повдигнато сако освен нашето, българското НЕ Е ИМАЛО! Има една повдигана синя рокля , по времето на Бил Клинтън .. ама онази история е съвсем друга! Мри Роко Павенце , ей така ще пишем за БЪЛГАРСКИ политици, а на вас въпросът - да се пише винаги и навсякъде за Русия - не ви се урежда ..

#4 TheRock 15.11.2018 в 14:41:47

Хе хе хе, тролчето пак изпадна в шизофренична треска! Ти си първото русофилче-антиевропейче! Появи се! Скоро ще те изтрият!

#5 TheRock 15.11.2018 в 14:43:25

Да де, ама Плевнелиев с ордена а русофилската паплач се дави в плюнки и сополи! Наздраве симчо, наздраве измет!

#6 sim4o 15.11.2018 в 15:52:01

Роко Павенце , душко .. похвална е самокритиката ви.. Иначе вие, проруските писачи сте способни ПОД ВСЯКАКВА ТЕМА да се мъчите да извъртите дискусията към Русия , Кремъл , нещо руско или русофилството .. Заради такива люде се пускат в Кафенцето до безкрай всякакви статии , посветени на разни руски неща! Това добре .. но много пъти, емват ени в клин, ни в ръкав да веете руски знамена и слагате , насред Дискусията , русофилски съждения. Примерно - ей ги Деосвин и АлахАкбар в тема за Канада: https://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_1082069029 С такива неадекватни проруски мнения , цялото Кафенце прилича на описаната от Ярослав Хашек клиника, където попада Швейк .. https://chitanka.info/text/9038/5 .Русофилната група тука на форума е ясна. Спецификаторчето, Уточнителчето, Свинягата Малоумна(Деосвин), АлахАкбара, Павето и още няколко размахвачи на знамена .. Съвсем лесно е да се анализират мненията им.. ПРИМЕР със Свинягата дадох - темата - България и СЕТА , мненията на Деосвин - пълни с препратки към някакви руски неща и веене на руско знаме ... Ей ви СЕГА ПРИМЕР и с Павето : https://www.webcafe.bg/webcafe/caffeine/id_1185267491_Istoriyata_i_patriotichnite_ayatolasi Темата - България и Българската история .. да, ама на българомразеца и майцепродавец не му е интересна .. и се емва да говори за Путин и руските проблеми.. ------------ TheRock | 19.10.2018 08:57 Russian Pensions and the Risk of War „….Главоболието на Путин, скоро може да стане главоболие на Запада. В края на 2013 г., когато рейтинга му беше най-нисък .. ------------ TheRock | 19.10.2018 08:50 В Крим смъртта е яхнала самата доктрина на "руския свят" Убиецът от Керч е продукт .. " ------------ A TИ Роко Павенце, даже се и лютиш, ако те помолим да не се вреш с неадекватни рускозвучащи постинги в съвсем странични дискусии.. напомня ми твоето : "няма да спра да пиша, ни в клин ни в ръкав за Русия' на някогашното.. "Не можете, да ни забраните, другарю Живков да ви обичаме".. Да не си от априлските творци? Иначе ДА! БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ПОЛУЧАВАТ ОРДЕНА НА ПОЧЕТНИЯ ЛЕГИОН.. "Ирина Бокова – Командор на Ордена на почетния легион 17.07.2015 г. " Но вие, втренчени само и единствено към Русия, не сте го забелязали, не ли?

#7 sim4o 15.11.2018 в 15:56:16

Колкото и да мъчите да отклоните темата накъм любимата ви Русия и да неглижирате личността и постиженията на г-н Росен Плевнелиев няма да успеете да отклоните вниманието ни.. Ще се давите в слюнка, а ние ще сме горди: Плевнелиев! Той е нашият политик с най-големи позиции из международните среди! .. И знае езици, и всичко ..! "Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел" . Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения. И бях оценен. Получих огромно международно признание. "Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго. Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че ми се е повдигнало сакото. .." Да припомним - в Белия дом ДРУГО повдигнато сако освен нашето, българското НЕ Е ИМАЛО! Има една повдигана синя рокля , по времето на Бил Клинтън .. ама онази история е съвсем друга! Преди време имахме ли , да запитам, така приемани хора - че американските президенти да им вдигат сакото от обич .. ... ?? И не ни ли се разтупва сърцето .. ние, българите - представени от нашият президент - сме вече на маса №2 ! .. Обама и Обамовица да ни хвърлят сегиз - тогиз , по едно око по време на вечерята. А?? От маса номер две, може и директно да комуникира: .."Това какво е, супа ли е? А, аз обичам супа. Чорбата е турско ядене. И ний сега повече супа ядем. Ах, пърдон, извинете, оцапах ви бохчата... Тц...Тц... Тц." Плевнелиев е бил на МАСА НОМЕР ДВЕ! Знам какво ще ми кажете, червенушки .."Щото Обамовица да го следи, да не прибере сребърните лъжички" .. ама няма да сте прави и вашето ще е клевета. От маса номер две, Росен би могъл да се обърне директно към домакините.. "Тц,тц, тц пърдон, изцапах ви бохчата"! Да повторим, че е важно: " Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко .Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения. И бях оценен. Получих огромно международно признание. Та така! За търсене на авторитетно мнение на английски - може би се набира 1 ... За даване на решения , на руски - набираме 2 .. За връзка с оператор - 3 .. За говорене надълго, на перфектен немски - 4 .. Я ми кажете , във вашата Русия , колко политици имат международни ордени?

#8 rare case 15.11.2018 в 16:43:43

Чест и почитания за Президента Плевналиев, истински демократ и джентълмен в политиката, рядко срещано явление. А тъжното сравнение със зеления чорап се налага от само себи си.

#9 sim4o 15.11.2018 в 18:24:00

rare case | 15.11.201816:43 Чест и почитания за Президента Плевналиев, истински демократ и джентълмен в политиката, рядко срещано явление. А тъжното сравнение със зеления чорап се налага от само себи си ----------------------- Истината е в сравнението! "Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго. Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че ми се е повдигнало сакото. .." Да припомним - в Белия дом ДРУГО повдигнато сако освен нашето, българското НЕ Е ИМАЛО! Ни на Меркел нещо и е повдигано, ни на Тереза Мей! Една синя рокла на някаква си стажантка и наш Росен. Това е! Кой сега е Номер Едно? Ние българите сме велик народ , ние сме задружни , продължаваме напред..

#10 Dox 15.11.2018 в 22:32:09

Удостоиха Росен Плевнелиев с френския Орден на Почетния легион Като на свинче звънче...

#11 TheRock 16.11.2018 в 10:37:57

Русофилската, антиевропейска измет се задави в храчки и сополи! Наздраве подчовеци!

#12 sim4o 16.11.2018 в 11:56:30

11TheRock | 16.11.201810:37 Русофилската, антиевропейска измет се задави в храчки и сополи! Наздраве подчовеци! ------------------ Aбсолютно се дави и в храчки тази групичка , па и в сополи , вее руско знаме , вика по расисткому " наздраве подчовеци" (Кафенцето за подобни наздравета с присъствието на подчовеци и унтерменшени в друга държава, биха могли да го дадат на Прокуратура за расизъм ! .. ама тука няма проблем .. ) и злобее изметта .. На Ирина Бокова и дадоха Орден на Почетния Легион, помним как изметта няколко седмици злобно пръска слюнка и щеше да получи удар .. Мога да спомена и имена на тъпи и злобни клеветници , които тогава пощуряха да подскачат , да хвърлят ушанки и да дерат рубашки .. Българка , с висш френски орден??? Умряха на мъка ! Роко Павето тогава май влезе за втори път в психоболница , щото от безсилна злоба навсякъде по стените почнал да вижда Орден на Почетния Легион и майка му се притеснила .. СЕГА ИМАМЕ И ОЩЕ един наш политик с този орден - и те ептен си отвъртяха главите .. А за геройството на Плевнелиев сме писали! --------------------- Ето го самият Росен: ." И не искам да забравя и няма да забравя каква беше корицата на вестник „Труд” и кой беше на нея точно в този ден – мисля, че 22 януари 2013 г. Един член на футболната агитка на клуба на „Локомотив” (Пловдив), собственик на един известен български олигарх – Цветан Василев”, коментира Росен Плевнелиев .. Бившият държавен глава добави : „ .. вестник „Труд”... на първа страница обилно показваше кръвта от раната на този герой”. Тук е мястото да се припомнят и действията на самият Плевнелиев зимата на 2013 .. писал съм - sim4o | 09.06.2016 15:22: ….„През февруари отидох на платформата с протестиращите. Бях там, на платформата, и крещях (смее се), опитвайки се да им кажа нещо, и те ми крещяха (смее се), но накрая доказах, че съм смел президент , който не се страхува да отиде дори на платформата .." ------------ Като преведено от английския на Президента "да отида на платформата" ще да означава, че се е качил на покрива на лек автомобил Форд и от там е говорил, като Йоло Денев с гол в ръката мегафон на батерии 1,5v ! При това качване, Росен показа пред всички нас гражданска смелост, физическа ловкост и сиви рипсени чорапки до над глезена ! Излиза че ей ги истинските герои - качени са на микробус ! А фенове на "Локото" вестник "Труд" ги показва окървавени .. що тъй правят тез хора, се пита Плевнелиев?

#13 rare case 16.11.2018 в 12:12:37

Майка ти не те е възпитала добре, Докс! От една яйцеклетка сте с пси.....хо...пата Сим40!

#14 sim4o 16.11.2018 в 12:21:13

Малоумната паплач, издивява, когато на българи се дава Ордена на Почетния Легион.. За Бокова напълнихте един язовир с храчки .. и мислехте, че ще спрете процеса.. Да, ама не ! Българските политици ги ценят по света! ------------------- ..."Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел" . Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения. И бях оценен. Получих огромно международно признание. "Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2.." --------------------- Светът върви напред и не ви обръща внимание , нещастници .. Българите не се предаваме, продължаваме напред. Това че имаше късмет, не значи че се предаваме. Българите сме големи и велики, да знаете, никога не се предаваме. Остава ви само , безсилно да плещите идиотски гнусотии за хората , дето не мислят като вас .. Българите сме големи и велики, никога не се предаваме! Българите сме най-големите в света!"

#15 TheRock 16.11.2018 в 12:47:57

Хе хе хе! Изобщо не съм разбрал че Бокова е удостоена с този орден. Тя стана известна с друго.

Новините

Най-четените