Сергей Станишев беше избран за трети мандат като лидер на ПЕС

Сергей Станишев остава президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Той беше избран за трети мандат по време на конгреса на ПЕС в Лисабон.

Станишев получи 83,9 на сто от гласовете на делегатите, което се равнява на 270 гласа. 23-ма бяха против, а 29 се въздържаха. Останалите кандидати за поста се отказаха още по време на кампанията, а е имало и един невалиден глас, съобщава bTV.

Станишев е начело на ПЕС от 2011 г. Сегашният му мандат е двегодишен, а основна цел сега е левицата да спечели изборите за Европарламента догодина. В събота форумът ще излъчи Франс Тимерманс за кандидат за председател на следващата Европейска комисия.

В Лисабон е и делегация от 10 души от БСП, но без лидера на партията Корнелия Нинова.

#1 sim4o 08.12.2018 в 12:22:47

."А помните ли, приятели, когато евроатлантикът Станишев, достави на Грузия залпови системи, въпреки руските възражения, че там било зона на конфликт и не бивало така .. да-ама на нашия не му пукаше .. После-естествено-дългата ръка на Путин и КГБ го достигнаха момчето .. спряха му тока , баш като се беше качил на лифт и сиромашкия се люля, като на коч ... почти четири часа.. "Твоят един син, Българио, виси на лифта, със страшна сила" възкликна някой си Симчо още в 2008, към всички евроатлантици ... ей го и споменатия случай със Станишев .. мислите - уплашил се е от отмъщението на КГБ , горе, немил-недраг на лифта ??? Амииииии .. през цялото време разправял вицове - като Къци Вапцаров ! Хора, били със Серго в кабината са коментирали след това .. : "Приятелят ни Станишев , с когото висяхме на лифта , е характер нечут! Когато ние се намираме в най-критическо положение, то той и тогава си е такъв весел, както и когато се намираме в най-добро положение. Студ, дърво и камък се пука, няма ток за електромоторите лифтени, а той сè разказва вицове и сè весел! Колкото и да се намираш в отчаяност, той ще те развесели и ще те накара да забравиш сичките тъги и страдания. Приятно е човеку да живее с подобни личности .."

#2 Вълков 08.12.2018 в 14:33:55

Бахти Европата, те нямат по читав от нашия келеш ,а ние ще ходим там?????????

Новините

Най-четените