В предизборния клип на ген. Радев прелитат изтребители

Преди ден започна предизборната кампания за президентските избори. Кандидатът, подкрепен от БСП, ген. Румен Радев, се появи в предизборен клип със слоган „За доброто на България". Видеото започва с поглед от пилотска кабина и прелитащи изтребители.

Генерал Радев говори на фона на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

„Внушават ни, че изборът е предрешен, че залогът е маловажен. Но изборът ни ще е съдбоносен", казва Радев във видеото. За предизборна агитация той използва теми като бедността, емиграцията, липсата на сигурност и обещава да работи за това "България да стане подреден дом". Той се обръща към избирателите, казвайки, че „съм един от вас".

Вижте видеото.

Изборите ще се проведат на 6 ноември. 21 кандидати са се регистрирали в ЦИК, седем са издигнати от политически партии, 4 от коалиции и 10 от инициативни комитети.

В бюлетината срещу №1 и №9 няма да има имена, защото ЦИК отказа регистрация на Светослав Витков и Владимир Кузов заради недостатъчен брой подписи.

Имената на кандидатите в бюлетината ще започват от №2.

От днес кандидатите трябва да подадат данни за кампанията си в Сметната палата. В Единния регистър по Изборния кодекс (ЕРИК) партии, коалиции от партии и инициативни комитети, са длъжни да представят информация за регистрацията си и финансирането си. Крайният срок е 12 октомври.

Продължават да се увеличават жалбите до Комисията за защита на личните данни за използване на данни на лицата, подписали се в подкрепа на листите на кандидат-президентските двойки и на инициативните комитети за референдума.

#3 sim4o 09.10.2016 в 12:21:39

Manuela Gerenova | 09.10.2016 08:25 Ох, като вземат така да жестикулират с дясната ръка - Гоце имаше същият неприятен навик, явно е нещо партийно. --------------------------- И Кристалина Георгиева, пред ООН - яко переше ръце .. Може би си права - и да е партийно! Manuela Gerenova Едни хора, видяха в тези движения с ръце "енергичност" ---------------------- 7 | 03.10.2016 22:06. Георгиева е по-енергична и непосредствена, това е плюс за нея.. ------------------- sim4o | 03.10.2016 22:24 Абсолютно е енергична! Как само мощно ръкомаха! Булгар! Булгар! --------------------- И сме прави и ние, нали? П.П Може би, летящият изтребител , да е онзи самолет с Ненчев-Хибрида на борда? И по този начин, клипът да намеква за българското юначество? Булгар! Булгар!

#5 dedo adji 09.10.2016 в 13:19:30

Не съм карал самолет, но имам едно съмнение, че във въздуха не помага нито картон в ДС, нито червен партиен билет.Не знам колко полета е извършил ген. Радев, но все пак броят на кацанията му е равен на броя на излитанията, а за това се иска и способност и дупе. Сигурно, като млад, перспективен офицер е стамал член на БКП, (преди БСП) иначе щеше да си остане млад, безперспективен офицер. Сигурно по-нататък е правил компромиси, за да се издигне до генерал. Но наскоро си хвърли оставката, поради несъгласие с политиката към нато. Никога не мога да гласувам за някого, издигнат от БКП, но това не ми пречи да го смятам за достоен българин.

#6 7 09.10.2016 в 13:20:44

Трайчо.

#10 dedo adji 09.10.2016 в 16:57:12

Мануелче, къде видя да хваля цицка? Не подкрепям и генерала, макар да го уважавам, той ще загуби и без моята неоценима помощ. Изобщо, уж изборите са мажоритарни и гласуваме за личности, пак щем, не щем, ще гласуваме за партии, просто защото НЯМА ЛИЧНОСТИ. На същото дередже сме като американците. Графе, във военно училище с тройка по математика не се влизаше. Минимум 5. А по мое време, малко преди това на генерала, се държеше и изпит по български език и литература,също със стръвна конкуренция. Не се хваля с такова образование, мене не ме допуснаха до морско у-ще с 2х6 на изпитите, заради някои работи, ставали 10 години преди да се родя. А летец, при това от висша класа от глупак не става. А що се отнася до хуманитарната школовка, мислиш ли, че президентите и други подобни големци се занимават по служба с Достоевски, Чайковски или Монтен? И откъде си сигурен, че и в частен разговор край камината не би могъл да си прави компания с хиларито или Путин? Не, че ще го поканят край камината, де.

#12 dedo adji 09.10.2016 в 17:40:04

Графе, ясно е, че си чувал за интеграли, ама защо ги смяташ за върха на интелекта и математиката? Интегралите са вид изчислителна техника, не току така се казва "интегрално смятане" (предмет "смятане имах в началното у-ще, сега му каязват "математика") И аз си признавам, че сега едно диференциално или интегрално уравнение ще ме затрудни, макар, че навремето ги лапах за закуска. И ме смятат за не лош механик, и от 10 години те ме търсят за работа, а не аз тях. За 40 години нито веднъж не ми се е наложило да ползвам интеграли, и рядко начина на мислене, който те развиват. И Павъурът да не скромничи, българските щурмани също са търсени и ценени. Макар, че има млади щурманчета, които, ако се счупи GPS-ът или жирото ще се загубят в океана. И съм срещал млад инженер, който не можеше да раздели кръг на 6. Аз това съм го учил в 6-ти клас.

#16 dedo adji 09.10.2016 в 18:11:16

Мануелче, идеята ти е точна, ясна и прекрасна, ама то няма кого да подкрепиш, бе душко. Аз съм си избрал един, макар да го знам, че е боклук. Ще подкрепя не него а партията му и каузата и.

#17 Виктория Пенелопова 07 09.10.2016 в 22:16:22

Чудя се, какво ще работи Радев след изборите? И генералшата Деси?? Тревожа се просто за тези хорица

#18 dedo adji 10.10.2016 в 08:30:44

Загрижеността за нещастниците ти прави чест, Лопова. Вземи го за охранител, да не остане на пътя. А геннералшата има ли вид на изглед? Нея може на рецепцията.

#20 sim4o 10.10.2016 в 14:25:04

dedo adji | 10.10.201608:30 Загрижеността за нещастниците ти прави чест, Лопова. .." ------------------- А ако не изберат Вицеадмирал Пламен Манушев? И той не стане вицепрезидент? НЕГО, какво ще го правим? Че като го гледам - той май все си е свикнал да работи нещо там - вице? ------------------- Викторио, вярно ли ти, с твоята грамотност, си работодателка? .. Боже, пази България! П.П За самолетите - ми защо да няма в клиповете на българските политици самолети? По принцип , малка България е вписана в историята на иползване на самолета, като бойно средство! Що да ни е срам от приоритета ни и от приноса ни? Ми Кристалина, вместо да ръкомаха из ООН и да бърбори, за бежанци играещи мач .. да бе направила една презентация - що не и с клипиве .. що не и със самолети? Хем оонетата, щяха да знаят от каква държава , с какви авиотрадиции , идва нашето момиче! Ето и факти: "На 16 октомври 1912 г. авиаторът Радул Милков и наблюдателят Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" извършват първия разузнавателен полет. В периода от 16 октомври до 17 ноември самолетите на отделението извършват 15 излитания за изпълнение на бойни задачи – предимно разузнаване на османските позиции около Одрин.."

Новините

Най-четените