Криминални сериали, които ще ви оплетат в мрежите си

Колкото и да не ни се иска, престъпността е навсякъде от нас. Новинарските емисии се стараят да ни напомнят за нея и как понякога дори най-потресаващите случаи не могат да бъдат решени. Мистериите остават, осъдени няма, обществото забравя.

Това, с малки изключения, не е така в криминалните сериали - мястото, където е най-добре заплетените криминални истории да си стоят и където дори най-големите мистерии накрая биват разплетени.

Крими жанрът през последните години продължава да се радва на сериозна популярност, а сценаристите си позволяват най-различни експерименти – комбинират с други жанрове (най-често драма и мистерия); от коя страна да бъде разказана историята (на полицаите или на престъпниците); дали сюжетът да е напълно измислен или базиран на престъпни босове от истинския живот; и т.н.

От това ние, зрителите, само печелим. Имаме голям избор от крими истории за всеки вкус. И тук не става дума за вече утвърдили се като класики заглавия като The Wire, The Shield, Breaking Bad или Justified, а за такива, които продължават и до днес, или пък може би сте пропуснали.

В галерията ни можете да видите някои от криминалните сериали, които привлякоха нашето внимание през последните години.

Със сигурност някои от тях ще привлекат и вашето. Детективи, опитващи се да разплетат мистериозен случай; обикновени хора, чиито ръце изведнъж се оказват изцапани с кръв; закоравели престъпници, надбягващи се със закона и неизбежния си край – всичко това и още ви очаква в тези представители на крими жанра.

А в коментарите можете да споделите кои криминални сериали направиха впечатление на вас в последно време и бихте ги препоръчали на всеки.

Новините

Най-четените