Обратно в миналото, или любимите сериали от 80-те

Кога за последно ви се случи да дочуете отнякъде случайно репликата "Амма че си глупава, жено!" или да потупате колега по рамото с "Майтап бе, Уили!"? Убедени сме, че не е било отдавна.

Докато днес се радваме на изобилие от модерни, качествени сериали, трябва все пак да признаем, че 80-те години дадоха на телевизията култови поредици.

Нещо повече, още тогава имаше предложения за всеки вкус. Домакините въздишаха и се вълнуваха по сапунките и то далеч преди инвазията на латино и турските мелодрами.

Мъжете се радваха на истински екшън сцени, а не такива, обработени до неузнаваемост чрез софтуер. Всички вкупом умирахме от смях на комедиите, които бягаха далеч от политическата коректност и съвсем не се притесняваха дали ще обидят някого.

Тогава ситкомите изживяват своя разцвет и са по-смешни от всякога, романтичните филми са по-романтични от "Тетрадката". А когато гледахме "Том и Джери", нямаше нужда да ни се казва да не правим така вкъщи.

Голяма част от тези сериали стигнаха до българския зрител през 90-те и именно тогава немалко от следобедите и вечерите ни бяха време, запазено за малкия екран, което да прекараме с приятели или с цялото семейство.

Заради тази приятна носталгия в галерията събрахме 10 от най-добрите сериали на 80-те.

Новините

Най-четените