Академик (Сф) отново в "А" група след 28 години

Академик (София) се завърна в "А" група след 28-годишно отсъствие. "Студентите" се наложиха над Несебър с 2:1 в баража между вторите в крайното класиране на двете "Б" групи.

На стадион "Берое" в Стара Загора пред 1000 зрители двата отбора предложиха много здрав мач в бързо темпо.

В 12-ата мин. вратарят на Академик Калоян Михайлов се хвърли в краката на нападателя на Несебър Венцислав Христов и при сблъсъка получи жестоко счупване на подбедрицата. Този тежък инцидент породи скандал между двамата треньори Семир Селимински и Георги Василев, като наставникът на Академик бе изгонен от съдията Стефан Спасов, а привърженик на клуба се опита да нахлуе и бе арестуван от полицията.

В рамките само на шест минути - между 20-ата и 26-ата, бе оформен крайният резултат. Голмайсторът на столичани Николай Божов откри с мощен шут от пряк свободен удар, който много напомни на гола на Чарли Адам от Блекпул в английския бараж вчера.

"Делфините" изравниха бързо чрез Борислав Иванов, но отново Божов от дузпа фиксира крайното 2:1. Малко преди грая двойният голмайстор бе изгонен за втори жълт картон.

Заменилият Михайлов резервен вратар Мариян Петров се справи блестящо със задачата си и не допусна изравняване, а до края несебърци пропиляха много шансове.

Така Академик, който е отбор с доста финансови проблеми и без стадион, подходящ за "А" група, поднесе изненадата в плейофа, побеждавайки смятания за сигурен победител отбор, и се присъедини към директно класиралите се за елита Видима-Раковски и Калиакра.

Новините

Най-четените