Арсенал пожела Буфон без пари

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обмисля възможността да привлече със свободен трансфер през лятото вратаря на Ювентус Джанлуиджи Буфон.

Венгер вече прибегна до един ветеран този сезон и върна Йенс Леман в клуба, но 41-годишният германец се представи слабо в мача на резервите срещу Уигън във вторник.

Буфон е на път на приключи 10-годишния си престой в Юве, въпреки че договорът му изтича чак през 2013, а клубът иска да махне от сметките си високата заплата на вратаря - 150 000 евро седмично.

Венгер все още не е обявил, че ще предложи същите условия на 33-годишният ветеран, но в Арсенал са почти сигурни, че италианецът ще приеме сериозно намаление на заплатата.
Венгер може да се възползва от клауза в договора на Буфон, според която италианецът може да напусне без трансфер, като тя е уговорена в полза на играча, тъй като той се съгласи да остане в Ювентус, след като клубът беше пратен в Серия Б през 2006 заради уговорени мачове.

Според източници от Арсенал, Венгер има намерение да реши вратарския проблем на тима, който е на път да стане хроничен, поне за една-две години напред чрез италианския страж. А и агентът на Буфон вече подхвърли, че Джиджи има интерес да се пробва и във Висшата лига.

Арсенал започна сезона с Мануел Алмуня на вратата, но след серия грешки и слаби представяния, испанецът най-вероятно вече няма бъдеще в клуба. Венгер се опита да наложи поляка Лукаш Фабиански, който също редува силни мачове с нелепи грешки. После дойде ред на Войчех Счесни, който има огромен потенциал и скромен опит, като също допусна скъпоструващи грешки. Другият вратар Вито Маноне пък беше даден под наем на Хъл Сити и най-вероятно ще напусне през лятото.

Новините

Най-четените