Лудогорец лидер в "А" група след погром над Славия

Новакът в българския елит Лудогорец нанесе една от най-големите загуби в историята на Славия, разбивайки го с 6:0 в предпоследен мач от V кръг на стадиона в град Каварна.

Успехът е исторически за разградчани, тъй като е първият подобен над тим с богата и славна история, а освен това ги извежда на първото място в "А" група, макар и да остава да се изиграе двубоя между ЦСКА и Локомотив (Пд) в понеделник вечерта.

Изходът на мача бе до голяма степен предизвестен в 33-ата минута, когато една от основните фигури на "белите" Галин Иванов получи два жълти картона за по-малко от минута, очевидно за цинични реплики по адрес на Антон Генов.

До този момент резултатът бе само 1:0 за Лудогорец след точно попадение на Гъргоров, който бе изпуснат от защитата на Славия в наказателното поле.

Софиянци успяха да поддържат огъня до 52-ата минута, след което техният кошмар започна. Отново Гъргоров вкара за 2:0 с шут отблизо, а шест по-късно далият му голов пас Александров довърши "белите".

20 минути преди края бившият играч на ЦСКА оформи своя хеттрик, като при получаването на топката останаха съмнения за засада.

Последните две попадения бяха дело на бразилеца Кешада, като за тях асистираха други двама бивши футболисти на "армейците" Йордан Минев и Иван Стоянов.

Новините

Най-четените