Владимир Николов още под въпрос за мачовете с Япония

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов все още е под въпрос за предстоящите два мача от Световната лига срещу Япония. Двубоите са в събота и неделя от 18,00 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна. Николов обаче продължава да се готви на облекчен режим заради контузията в глезена получена по време на втория мач с Русия като гост преди две седмици.

В края на миналата седмица, докато съотборниците му гостуваха в Германия, Николов пътува до Италия за консултация с местни специалисти. Там му бяха направени и специални стелки, чиято цел е да намали натоварването върху контузената част на крака на волейболиста. Едва днес обаче той ще опита да тренира пълноценно с тяхна помощ.

"Все още не може да се каже дали ще бъде готов за мачовете с Япония. Виктор Йосифов тренира на пълни обороти, въпреки че все още има оток на глезена. Категорично извън състава остават Валентин Братоев и Боян Йорданов. Матей Казийски все още не тренира на пълни обороти, тъй като контузията в гърба продължава да му създава проблеми", коментира на пресконференция днес селекционерът Радостин Стойчев.

"За съжаление ситуацията при нас не се е променила много. Продължаваме да имаме същите проблеми с контузени състезатели и тренировъчния процес не върви достатъчно гладко. Радващото е че успяхме да спечелим 4 точки в Германия, които поне на този етап ни оставят възможности за класиране. В следващите четири мача ще търси максимални резултати като брой точки, които ще ни позволят да изчакаме резултатите от другите групи и да се борим за класиране във финалната фаза.

Надявам се функционалното ни състояние и физическата ни форма да се подобрява с всяка изминала седмица и да тренираме още по-пълноценно. Тогава ще се видят и резултатите в играта ни.

Проблемът е, че все още това не е факт. Без Матей и без Владо, както и без двамата играчи от миналогодишния състав (б.р. - Николай Николов и Теодор Салпаров, които се възстановяват след направени операции), плюс всички контузии, които имаме до този момент не можем да тренираме с оборотите, които бих искал, за да може отбора да израства. Ако Матей и Владо се възстановят и тренират добре ще се забележи веднага и ще се подобри качеството на играта на целия отбор", допълни още Стойчев.

Той бе категоричен, че предстоящите двубой с Япония няма да бъдат лесни, въпреки постигнатите два успеха в предишните мачове между двата състава. "Напротив те доста са подобрили играта си и ние ще подходим максимално концентрирано.

Не ме интересува как ще завършат двете срещи на Русия в Германия. Ние сме концентрирани върху нашето представяне. Факт е, че Русия към момента се намира в най-добра форма от отборите в групата и заслужено е лидер, но ние ще търсим максимума и от мачовете срещу тях в последния уикенд. До момента съумяхме да изчистим играта си от някои леки грешки и вече знаем как да решаваме определени ситуации без да даваме точки на противника", завърши селекционерът.

"Няма смисъл да си правим сметки без кръчмар, как ще завършат мачовете до края в нашата група. Ясно е обаче, че без да прибавим 9 или 10 точки към актива си няма да имаме шанс за финалите. Гарантирам, че ще направим всичко по силите си, за да постигнем тази цел", обеща капитанът Владимир Николов.

Новините

Най-четените