Райън Гигс може да води Уелс срещу България

Ветеранът и съотборник на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед Райън Гигс може да води Уелс в евроквалификацията с България в началото на октомври, обявиха английските медии. Гигс може да заеме поста на настоящия селекционер Джон Тошак. Той обмисля оставка заради негативния отзвук след загубата от Черна гора. В първия си мач от група G Уелс падна 0:1.

Според изданията Тошак ще подаде оставка до 48 часа и вече е препоръчал за свой наследник именно Райън Гигс. Тошак е начело на Уелс вече шест години.

В събота, след поражението от Черна гора, 62-годишният специалист е разговарял с представители на Футболната Асоциация на Уелс. Тогава той е заявил, че само победа над България или Швейцария може да промени решението му да напусне.

В следващите дни обаче тимът и неговият треньор бяха засипани от критики в Уелс. Това накарало Тошак да размисли и той признал, че ще остане на поста си само докато от местната асоциация намерят негов заместник.

Пред „Daily Mail" специалистът допълни, че Гигс е идеален вариант. Ветеранът се отказа от националния отбор преди три години. През миналата седмица Гигс призна, че все по-често се замисля за възможността да стане треньор и изрази желание да ръководи Уелс или клубния си тим Манчестър Юнайтед.

Новините

Най-четените