Името му вече се пише със златни букви и се надъхва с Кейти Пери преди мач

Сезон 1961/62 в Националната баскетболна лига си остава легендарен. В него Уилт Чембърлейн завършва с 50.4 точки средно на мач, но дори и подобно постижение е засенчено.

Оскар Робъртсън приключва кампанията с 41 трипъл-дабъла, а средната му статистика в края на кампанията достига до двуцифрени резултати в трите основни компонента на играта – точки, асистенции и борби.

Съвсем доскоро магическият сезон на Господин трипъл-дабъл изглеждаше като такъв, който никога няма да може да бъде повторен, поне докато Ръсел Уестбрук не реши, че ще прави каквото си поиска между двата коша през 2016/17 г.

Така 55 години по-късно брадатият рекорд от 41 трипъл-дабъла в редовния сезон падна в мача между Оклахома Сити Тъндър и Денвър Нъгетс. „Гръмотевиците“ надделяха със 106:105, а Уестбрук вкара тройка със сирената, за да донесе успеха.

В мача звездата на победителите записа 50 точки, 16 борби и 10 асистенции, с което се отчете с трипъл-дабъл №42 за редовния сезон и място завинаги в историята на играта.

„Аз съм благословен. Благодаря на Господ за това, което съм. Той ме е дарил с невероятна дарба и талант, за да се състезавам на най-високото възможно ниво“, бяха думите на развълнувания баскетболист, чието име вече се изписва със златни букви.

Уестбрук вече има и 79 трипъл-дабъла в кариерата си и изпреварва Уилт Чембърлейн (78) по този показател. Пред него са само Джейсън Кид (107), Меджик Джонсън (138) и Оскар Робъртсън (181).

Похвалите от колеги не закъсняха, а първи се отзова Леброн Джеймс. Краля отпуши вълна от поздрави към Ръсел, като много от играчите пожелаха на звездата на „Гръмотевиците“ да спечели наградата за MVP.

За Уестбрук говорят всички, които обичат баскетбол. Що се отнася до представянето на играча, едва ли вече има какво толкова да се каже, след като показателите му са достатъчно красноречиви.

Гардът е роден шампион, непримирим, неуморим, технически и физически перфектен. Същинска вихрушка от емоции и талант. Крещи, псува и е готов за всякакво предизвикателство.

Какво обаче знаем за личността Ръсел Уестбрук?

Разговорливият чаровник, който говори за мода, носи джинси за 1,200 долара, има огромен антураж и не се е бръснал през живота си.

В галерията може да видите 10 любопитни факта за Господин трипъл-дабъл на съвременния баскетбол.

Новините

Най-четените