Григор Димитров с шанс за Australian Open

Първата ракета на България при мъжеге Григор Димитров има шанс да се класира директно за основната схема на първия турнир от Големия шлем за годината - Australian Open. Право да участват там имат първите 104 тенисисти в ранглистата.

До този момент единственият от тази група, който със сигурност пропуска надпреварата в Австралия е Фернандо Гонзалес т.е. 105-тия в света също си осигурява място в основната схема. В момента българинът е на 112-то място.

През тази седмица Димитров участва на турнир от сериите „Чалънджър" в Хелзинки и вече достигна до четвъртфиналите. Днес от 15,00 ч. той среща 113-ия в света Юлиан Райстнер в спор за място на полуфинала. При нов успех Григор ще попадне сред четирите най-добри на надпреварата, ще се изкачи до 105-то място в ранглистата, което може и да се окаже достатъчно, за да участва и на турнира от Големия шлем.

Най-сигурно изглежда мястото му в Австралия при достигане на финал. Ако пък успее да спечели турнира в Хелзинки Григор Димитров ще попадне в топ 100 на световната ранглиста за първи път в кариерата си и ще си гарантира място в основната схема на Australian Open. Той ще стане и най-предно класираният българин в историята на тениса от създаването на ранглистата.

Новините

Най-четените