Големият играч за малки мачове?

Димитър Бербатов продължава да ни радва със силните си изяви за Манчестър Юнайтед - той вече има 17 гола във Висшата лига, вкара два хеттрика и даже отбеляза пет попадения в един мач.

И от трите му гола срещу Бирмингам в събота личеше майсторство и класа, присъщи за най-силните нападатели в световния футбол. Радващото е, че през третия си сезон на "Олд Трафорд" Митко успя да се издигне на ниво лидер в отбора и дори партньорът му в нападение Уейн Рууни признава това и няма нищо против той да е в поддържащата роля.

Въпреки всички суперлативи няма как обаче да не обърнем внимание и на това в кои мачове Бербо успява да вкара голове. В статистиката вдясно се вижда как той не се е разписвал срещу отбор от челната петица (изключение е почти приятелският мач за трофея "Community Shield" с шампиона Челси в началото на сезона).

Това разсъждение изобщо не трябва да се тълкува като някакво заяждане, защото фактите са си факти, а и по принцип сме изключително добронамерени към Бербатов.

Головете в "малките" мачове също са много важни и водят все така към нови три точки в класирането, както и в "големите". Но все пак в тях предстои да се решава титлата.

Ако Митко успее да бъде лидерът на "червените дяволи" и в срещите с Арсенал, Челси, Тотнъм и Манчестър Сити, както и в Шампионската лига, то това вече с право ще бъде сезонът на Бербатов и той ще е наистина голям играч със своето уникално място в историята на футбола.

Новините

Най-четените