В ЦСКА отричат за смяна на треньора, взимат играч

Македонецът Гьоре Йовановски ще води ЦСКА и в следващия кръг от българското първенство. Това обявиха собствениците на „червените" Иво Иванов и Димитър Борисов пред Дарик радио. Слухове за раздяла с наставника се появиха днес в публичното пространство.

„От вас чувам за подобни слухове. Явно трябва да създадем специална агенция, която да опровергава всички подобни слухове, свързани с ЦСКА. Няма причина на този етап Гьоре Йовановски да бъде освободен от поста си. На дневен ред не е стояло подобно нещо", коментира Иво Иванов.

„Стига с тези слухове. Гьоре Йовановски е треньор на ЦСКА и смяната му не е обсъждана", каза Димитър Борисов.

В момента Гьоре Йовановски е в Скопие и ще се прибере в България по-късно тази вечер. След мача с Локомотив (София) македонецът пусна играчите в тридневна почивка и отпраши към родината си. Първото занимание на тима за седмицата е насрочено за утре в 17,00 ч. Все още не е ясно дали ръководството ще уговори контролна среща, за да запълни свободните дни в първенството.

Промяна обаче ще има в състава на „червените". До дни в тима ще бъде привлечен 11 нов футболист. Става дума за бразилеца Данило Сакраменто.
За последно 28-годишният играч е носил екипа на испанския Селта.
Преди това Данило се е подвизавал в Италия, където е защитавал цветовете на Дженоа.

Сакраменто е юноша на Васко Да Гама. След това заминава за Италия, където преминава в състава на Понте Прета. В последствие изиграва 22 мача за Дженоа, където отбелязва едно попадение. Почти същото постижение Сакраменто прави и в Испания. За Селта той има един гол в 26 срещи.

Друг бразилски играч на ЦСКА - Маркиньос пък бе избран за играч на 9-ти кръг в българското футболно първенство. Футболистът отбеляза два гола, с които ЦСКА изравни резултата на Локомотив (София) в понеделник. Маркиньос се разписа от пряк свободен удар и от дузпа.

Бразилският играч получава приза за първи път от както е в България. През 2007 година Маркиньос първо игра за Беласица, а в последствие бе трансфериран в ЦСКА. В този период обаче той не е получавал пободно признание.

Новините

Най-четените