Тишина в залата! Кога звездите влизат в съда

Големите скандали в спорта често напускат терена и влизат направо в съдебната зала. Достатъчно е да споменем изваждането на Литекс от "А" група. Решението бе взето от Дисциплинарната комисия към БФС. После бе потвърдено от Апелативната комисия. По казуса заседава и специална временна комисия, накрая се произнесе и Изпълкома.

Случаят обаче е далеч от закриване. Литекс вероятно ще се жалва пред български съд, пред ФИФА и дори пред Спортния арбитраж в Лозана.

Звездите от планетарен мащаб поддържат цяла армия от юристи, готови да бранят правата им при най-малкия повод. Например при клевети в медиите, некоректно изпълнени рекламни договори, многомилионни разводи и какво ли не още.

На зимната олимпиада в Сочи през 2014 г. например Ванеса Мей привлече повече внимание, отколкото шампионите в алпийските дисциплини. Известната цигуларка успя да завоюва квота, но на самите игри остана на последното 67-мо място.

Мей можеше и изобщо да не стартира в Сочи - международната федерация по ски откри доказателства за фалшифицирани резултати и я дисквалифицира за четири години. Ванеса обаче не се отказа и подаде жалба в Спортния арбитражен съд. В резултат санкцията бе отменена.

В галерията ви предлагаме други популярни дела, свързани със спорта.

Новините

Най-четените