Моуриньо: Искам поне веднъж да видя Барса с човек по-малко

Наставникът на Реал Жозе Моуриньо не криеше своята ярост след края на първото от четирите издания на "Ел Класико" в рамките на три седмици.

Двубоят на "Сантяго Бернабеу" снощи завърши 1:1 след две реализирани дузпи на Меси и Роналдо.

Специалния бе бесен на изгонването на Раул Албиол при отсъждането на наказателния удар за каталунците и нападна главния съдия.

"Първото полувреме бе равностойно. Бяхме компактни и дисциплинирани. Победата си е победа, както равният си е равен. Трябва да извлечем положителното от този мач", започна Моуриньо.

"Това, което искаме, са равни условия за двата отбора. Правилата важат за всички. Уморих се всеки път да играя с по 10 души. Сега Албиол ще пропусне финала за Купата заради никакъв фаул", продължи португалецът.

Моуриньо каза също така, че Даниел Алвеш от Барселона е трябвало да бъде изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Марсело. Той си пожела да види поне веднъж съперникът в числено намален състав.

"Когато сме 10 срещу 11 е много трудно да играеш срещу отбор като Барселона. Реферът промени нещата на терена с решението си да не изгони Алвеш. Ще ми се някой път ние да играем срещу 10 от Барса", добави той.

Старши-треньорът на "кралете" призова феновете на отбора да го подкрепят във финала за Купата на краля на "Местая" идната сряда.

"Подкрепата на привържениците ще бъде от жизненоважно значение в битката на финала. Очакваме те да сторят това. Двубоят в сряда ще бъде с по-голямо напрежение. Ще се опитаме да спечелим. Този мач ще бъде различен от двата за Шампионската лига. Надявам се да постигнем победа, както и се надявам условията за игра да бъдат равнопоставени, защото не такъв бе случаят сега", завърши Жозе Моуриньо.

Новините

Най-четените