Багата: Бях контузен, за малко да се откажа срещу Дос Сантос

Благой Иванов разкри причината за загубата и нетипично слабата си форма в дебюта си в UFC. Българинът излезе и изигра пет пълни рунда срещу бившия шампион Жуниор дос Сантос, но загуби с единодушно съдийско решение.

Багата не приличаше на себе си, беше статичен и пусна прекалено малко удари. Сега обаче българинът разкри, че е бил контузен и дори е бил на крачка от това да откаже сблъсъка.

"Няколко дни преди мача с Дос Сантос дори мислихме с щаба ми за отказ. Болките бяха силни. Треньорът ми каза, че ако не съм напълно здрав, няма смисъл да се рискува.

В един момент обаче реших, че твърдо ще се бия с Дос Сантос. От UFC демонстрираха признание и уважение към мен, пускайки ме в главния мач на вечерта при дебюта ми във веригата. Трябваше да оправдая очакванията към мен", сподели Багата пред "24 часа".

Контузията му е била в лявото коляно. Иванов претърпя операция на минискуса в началото на годината, а проблемът преди събитието в Бойси, Айдахо на 14 юли е бил в лявото коляно. След мача българинът се е подложил на нова операция на менискуса на лявото коляно.

"В момента се възстановявам. Чувствам се добре. Ще трябва да се заредя с търпение, докато всичко с коляното е добре, и после се връщам към здравите тренировки", добави Багата.

Благой Иванов подписа договор за шест мача с UFC, като се очаква следващият му в най-голямата ММА организация да бъде към края на годината.

Новините

Най-четените