Фъргюсън дава шанс на Бербатов срещу Бенфика

Бившият капитан на националния отбор по футбол на България Димитър Бербатов ще получи шанс за изява в първия двубой на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига, обяви "Манчестър Ивнинг Нюз".

Следващата седмица "червените дяволи" гостуват на Бенфика на старта на участието си в тазгодишното издание на надпреварата. За този двубой мениджърът на тима Сър Алекс Фъргюсън е решил да заложи на по-опитните играчи като Бербатов, Рио Фърдинанд и Райън Гигс.

Тримата, по различни причини, записаха малко игрови минути от началото на сезона във Висшата лига.

Единственият мач, в който Бербатов се появи на терена в първенството бе този срещу Уест Бромич. Тогава българинът записа 15 минути. Вместо него на Уейн Рууни в атака партнираше Дани Уелбек. Той е с контузия и пропуска мача с Болтън през уикенда, но напълно възстановен от травма е Хавиер Ернандес. Очаква се именно мексиканецът сега да бъде партньор на Рууни в нападението.

В групата на "ветераните" попадна и 27-годишния Дарън Флетчър, който дълго време бе извън игра заради коварен стомашен вирус и последвалите усложнения от него. Очакванията са Флетчър също да играе срещу Бенфика следващата сряда.

Новините

Най-четените