Морати намекна за раздяла с Интер

Един от канидадите за шампионска титла в италианската серия А - Интер може да смени собственика си. Новина разпространи днес следобед сайтът goal.com. Според изданието настоящият Масимо Морати обмисля оттеглянето си след възобновяването на историята по нашумелия скандал "Калчополи".

През миналата седмица в пресата бяха публикувани разпечатки, които свързват Интер и няколко други клуба със скандала, който разтърси калчото преди четири сезона. Като резултат от разследванията тогава Ювентус беше изпратен във втора дивизия, а спечелената от торинци титла беше присъдена именно на Интер.

Според публикациите Морати е разговарял с определящия съдийските наряди Паоло Бергамо за реферските назначения за мач от купата на Италия, който "черно-сините" спечелиха с 3:1 срещу Болоня през януари 2005 година. Морати отхвърли обвиненията, определяйки ги като "смешни и срамни".

В най-големия скандал в калчото досега бяха замесени Ювентус, Милан, Фиорентина, Лацио, Реджина и Арецо, които пострадаха от различни наказания. Изслушванията и разсглеждането на новите материали започнаха тази сутрин в Наполи. Адвокатите на скандалния бивш директор на Ювентус Лучано Моджи обявиха пред съда, че са открити нови 75 скандални записа с разговори между босове на клубове и представители на съдиите, а на всичко отгоре имало и два диска с 3000 други различни контакта.

Вчера, часове преди началото на процеса в Наполи, Морати обяви, че баща му се е разделил с клуба през 1960 г. заради страхотния натиск оказван му от медиите. „Сега той е многократно по-голям. Дори бих казъл, че достигнахме критична точка", коментира Масимо Морати пред „Тутоспорт". Според изданието това е сигурен знак, че бизнесменът обмисля сериозно бъдещето си начело на „нерадзурите", както и вероятна раздяла в клуба.

Новините

Най-четените