Военната машина получи доживотна присъда след бруталния побой над Кристи Мак

Бившият ММА боец Военната машина получи доживотна присъда за бруталния побой над порнозвездата Кристи Мак и нейния приятел Кори Томас.

35-годишният американец чу присъдата си в понеделник, след като бе намерен за виновен по 29 обвинения, сред които сексуално посегателство и отвличане.

Военната машина, роден под името Джон Копенхейвър, може да кандидатства за помилване едва 36 години след като започне да излежава присъдата, т.е. може да излезе от затвора най-рано на 71-годишна възраст.

„Не мисля, че си чудовище, а човек. Трябва обаче да пресметна опасността, която представляваш за обществото, затова смятам, че това е подходящо наказание“, каза съдия Елиса Кадиш, след като произнесе присъдата.

Връзката между Военната машина и Мак (пълното й име е Кристин Макиндей) започна години преди ужасяващия инцидент през 2014-а. Копенхейвър в бивш боец на UFC и Bellator, а Кристи Мак дори наблюдаваше някои от мачовете му на живо.

Въпреки предисторията му с боеве извън ринга и провалените му връзки с други порнозвезди, сред които Райли Стийл и Финикс Мари, взаимоотношенията между Машината и Мак изглеждаха в границите на нормалното. До 2014 г.

На 8 август Машината влиза в къщата на Мак в Лас Вегас и я заварва в спалнята, заедно с приятеля й. Първо тръгва към Кори Томас и след като чупи носа му и вади рамото му, го изхвърля от къщата и насочва пълното си внимание към бившата си приятелка.

След часове побой, спукано ребро, разкъсан черен дроб, няколко счупени зъба, обезобразено лице и сексуални гаври, Мак успява да избяга, по нейните думи, докато Копенхейвър търси нож, и успява да стигне до къщата на съседите. От там се обажда на полицията, но докато те пристигнат нападателят вече е избягал.

След повече седмица укриване, Машината е заловен в хотел в Сими Вали, Калифорния, след като клиент се обажда на полицията. Мак даде изключително емоционални показания в съда, молейки съдията да присъди най-тежкото наказание.

„Нямам никаква идея дали ще мога да живея живота си спокойно след 12, 20 или 30 години, вие също не знаете. Знам само едно – когато излезе, ще ме убие. Днешното решение не е мое, а резултат от съдебната ни система, на която се доверих напълно по време на целия процес. Искам да призова и други жени като мен да направят същото. Повярвайте в системата, защото тя работи“, каза Мак, след като вече бе ясна присъдата.

Военната машина направи неуспешен опит за самоубийство през октомври 2014-а, докато очакваше началото на процеса. На няколко пъти му бяха предлагани споразумения, включително и такова, при което може да бъде помилван след само 16 години зад решетките. Той отказа всички.

„Не минава и ден, в който да не съжалявам за някои от нещата, които направих. Бях изгубен, бях празен отвътре. Мразех себе си. Мразех се до такава степен, че чупех огледалото, когато видех отражението си в него. Това беше единственото, което ме спираше да не се самоубия“, каза Машината.

Въпреки че получи присъда от повече години, отколкото е прекарал на Земята, Машината твърди, че се е променил и е намерил себе си във вярата: „Отдадох живота си на Господ. За първи път намерих спокойствие. Той ми помогна да се отърва от самоомразата.“

Новините

Най-четените