Рангелов разклати Базел с гол за 1:1

Димитър Рангелов доказа, че Базел не е неуязвим, както ни се струваше в сряда на стадион "Васил Левски". Швейцарският Люцерн стигна до 1:1 с гранда в мач от първенството, а българският нападател Рангелов изравни в 93-ата минута.

Три дни по-рано Базел се разходи със самочувствието на гранд из София, за да вземе аванс от 4:2 над Лудогорец в първия плейоф за влизане в Шампионската лига.

Мачът с Люцерн в първенството бе далеч по-сложен. Джовани Сио обаче даде аванс на гостите и изглеждаше, сякаш Базел ще спечели отново.

Но в третата минута на добавеното време страхотно разбъркване доведе до удар отблизо на Рангелов и изравняване.

На метър от голмайстора безпомощен остана Иван Иванов, също играл цял мач в "българския сблъсък". Бранителят не е картотекиран за мачовете с Лудогорец, но ще има право да играе в групите на Шампионската лига.

Рангелов малко изненадващо не е повикан в националния тим, въпреки че е в отлична форма и записа вече 4 гола за сезона (2 в първенството и 2 за купата).

Селекционерът Любо Пенев го викаше миналата есен и през пролетта, когато в Швейцария съсипваха нападателя от критики за ялова игра и проблеми извън терена.

Новините

Най-четените