Наближава финалът на WCOOP на PokerStars

World Championship of Online Poker (WCOOP) - най-голямото събитие в онлайн покера, продължава в PokerStars.

Сериите, които са определяни като световно първенство по онлайн покер, събират играчи от над 100 страни. През 2010 година общият награден фонд в надпреварата беше над 60 милиона долара.

Спечелването на турнир от WCOOP носи и огромен престиж - не са много играчите, които могат да се похвалят със златна гривна, която се присъжда на всеки един победител в турнир от шампионата.

Миналата година българин завоюва първата златна гривна за България, което постави страната ни твърдо на световната покер карта.

Важно е да се отбележи и постижението на спонсорирания от PokerStars играч, Симеон Найденов, който записа най-големия си успех в кариерата си на онлайн покер играч именно по време на WCOOP. Тогава той се пребори със стотици играчи и спечели 37000 долара завършвайки втори в ПЛО Омаха турнир, като малко не му достигна да спечели първото място и златна гривна.

През 2011 година до този момент българи са спечелили повече от 100 000 лева от WCOOP, а с наближаване на последните дни на WCOOP сумата би трябвало да нарастне още.

Все още можете да се регистрирате или класирате безплатно за турнир от WCOOP, а до големия финал остават броени дни.

Новините

Най-четените