Една от най-великите битки през новия век: 5 извода след Джошуа - Кличко

Не му бяха останали сили да празнува. Едва вдигаше ръцете си да поздрави бушуващото море от 90 хиляди зрители, а в дробовете му не бе останал запас, за да изкрещи и да освободи напрежението след големия мач.

Антъни Джошуа спечели епична победа над Владимир Кличко и завоюва титлите на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО).

27-годишният британец взе победата, след като издържа натиска на по-опитния си съперник и спечели с технически нокаут в 11-ия рунд.

Украинският звяр търсеше успеха и на няколко пъти изглеждаше, че опитът му ще му помогне да го постигне, но накрая реферът Дейвид Фийлдс взе решение да прекъсне мача, след като краката на Владимир се огънаха след поредицата от тежки удари и атаки на Антъни.

Има нещо изключително у британеца, който противопостави планина от кураж, увереност и сила срещу Кличко, за да сграбчи успеха, а Лондон и цяла Англия полудяха от радост.

Часове преди мача тълпи от хора се стичаха към "Уембли", а след неговия край всички на Острова бяха единодушни: Британия видя един от най-великите боеве в историята.

Над 20 млн. паунда за победа на Джошуа бяха заложени само в Обединеното кралство, но всички, които очакваха печалба на коефициент между 1.44-1.50, трябваше доста да тръпнат, докато прогнозата им се сбъдне.

В крайна сметка бързината, мощта и хладният ум на Антъни му донесоха успеха и той даде заявка да е едно от големите явления в бокса през следващите години.

Какво предстои за момчето от улицата, което все още живее с майка си? Нищо чудно да го видим срещу Кубрат Пулев във втория опит на Кобрата да покори световния връх. Но е рано да мечтаем.

В момента все още властват емоциите от мача, който действително беше зрелище, каквото светът рядко вижда. Двама мъже от стомана, които демонстрираха зрелищен бокс и невероятно уважение един към друг.

Това беше мач, който ще се помни вечно!

Вижте в галерията пет извода след мега зрелището на "Уембли".

#1 бай Йух 30.04.2017 в 10:40:53

Джошуа - Кличко е ясно, младостта ще победи, но на мен най-много ми се гледа Джошуа - Деонтей Уайлдър. Оня е много агресивно и мръсно копеле: удря в тила, играе с лакти и даже съдията трудно го удържа като започне да мачка противника

Новините

Най-четените