Когато бирата беше допинг и още 19 забавни факта за Игрите

Светът официално е Олимпиада, самба и спорт. В рамките на повече от две седмици най-добрите атлети в света ще се изправят един срещу друг в борба за злато, слава и чест.

Сигурно усещате, че Рио 2016 някак не успя да накара всички фенове да тръпнат от неочакване, а причините за това са доста. Не е обаче сега моментът да ги изброяваме, защото вече официално всичко започна, а Олимпийските игри тепърва ще набират инерция, бъдете сигурни.

Церемонията по откриването показа красотата на Бразилия, изкуството и историята на нацията. Атмосферата бе невероятна, а основното послание беше свързано с опазването на природата.

Всеки, който пряко или косвено стана част от шоуто на „Маракана“, знаеше, че зад безгрижните усмивки на спортистите се криеше огромно напрежение, безброй часове труд и много жертви.

Кулминацията тепърва предстои, а колкото и малко да са две седмици, развръзката изглежда далеч.

Преди обаче магията на Бразилия да ви завладее, ако това все още не се е случило, ви представяме едно малко по-забавно лице на Олимпийските игри.

В галерията може да видите от какво Мохамед Али се е страхувал най-много, защо бирата е била допинг и кой е единственият спорт, в който мъжете и жените се състезават заедно.

Новините

Най-четените