Шампиони по добри дела

Новината обиколи света, а колко ни се иска именно такива да са повечето светкавични вести в секция "топ" на големите агенции.

Леброн Джеймс дарява 47 милиона долара в следващите години за програма за стипендии на средните училища в родния му Акрон, щата Охайо.

Над 1100 деца в следващите 6 години ще получат възможност да идат в Университет напълно безплатно, благодарение на издръжката от баскетболната суперзвезда.

Пълната стипендия и издръжка на едно дете струва около 9500 долара на година, така че сумата може да се окаже и по-голяма от предвидените 47 милиона.

Фондацията, която е изцяло на Леброн, обаче не се интересува от парите, които ще похарчи.

"Аз съм израснал в тежки условия там - каза Джеймс при посещението си в Акрон, където обяви плана си. - Знам колко е трудно децата да бъдат задържани в училище, знам колко от родителите им нямат възможност да ги изучат в Университет и как се притесняват къде са вечер. Ще върна на обществото това, което смятам, че му дължа. Не всеки може да е звезда в НБА, аз имам този шанс и ще направя така, че тези деца да имат това, което аз нямах."

Жестът му е страхотен, като CNN обяви подписите на контракта между фондацията на Леброн и образователния департамент на Охайо за събитие №1 на 2015-а до момента за лятото. Пред титлата на САЩ в изключително популярния в страната женски футбол.

Леброн се нарежда на 6-о място сред звездите, които щедро изпълняват мисията да връщат на обществото дължимото.

Подреди ги американската фондация "Да направим нещо". Това са 20 звезди, наречени "Атлетите, които правят добро".

В топ 20 са имена като Шаид Африди, голяма фигура в крикета, златното момиче на бадминтона Саина Нехвал, сърфистката Бетани Хамилтън, ръгбистът Дан Картър... Хора, които у нас не са познати на масовата публика.

Но ето ги най-популярните за 2015-а звезди, които са шампиони по благотворителност.

Новините

Най-четените