Холандия без Де Йонг, Испания с двама дебютанти

Световният вицешампион Холандия остана без полузащитника Найджъл де Йонг за предстоящите европейски квалификации. На 8 и 12 октомври оранжевите играят с Молдова и Швеция. Играчът на Манчестър Сити обаче бе изваден от състава от селекционера Берт ван Марвайк.

Решението на треньора дойде по-малко от 24 часа след нарушението, което Де Йонг направи във вчерашния мач на клубния си отбор Манчестър Сити срещу Нюкясъл. „Гражданите" спечелиха с 2:1, а още в третата минута Де Йонг фаулира Хатем бен Арфа и му счупи крака. От Нюкясъл потърдиха, че новото им попълнение е с фрактура на тибията и фибулата на левия крак и ще претърпи операция. Той ще отсъства от терена поне шест месеца.

С доста промени в състава си ще бъде за предстоящите евроквалификации и световния шампион Испания. Заради контузии от списъка на Висенте дел Боске отпаднаха Шави Ернандес, Педро, Фернандо Торес и Хесус Навас. От нападателите единствено Давид Вия и Фернандо Йоренте са готови за игра. На местата на контузените Дел Боске повика четирима нови.

Полузащитникът на Виляреал Борха Валеро и нападателят на Валенсия Ариц Адурис получиха първи покани за мъжкия тим на Ла Роха.

Валеро е 25-годишен бивш юношески и младежки национал, който има ключова роля за второто място на "жълтите" във временното класиране. Нападателят на Валенсия Адурис, 29-годишен, премина на "Местая" това лято от Майорка и беше предпочетен вместо Роберто Солдадо (Валенсия) и Алваро Негредо (Севиля).

Пабло Ернандес (Валенсия) и Бруно Сориано (Виляреал) попаднаха също в листата на Дел Боске. Испанците приемат Литва в петък в Саламанка.

Междувременно днес капитанът на тима Икер Касияс получи и специалната награда на авторитетния ежедневник „Marca". Трофеят му бе връчен след като вратарят бе обявен за най-добър от испанския тим на световното първенство. Той пък го посвети на целия тим. Отличието бе дадено на специална церемония в хотел „Риц", на която бяха раздадени и още няколко награди.

Лионел Меси получи трофея "Пичичи" за голмайстор на Ла Лига. Аржентинската суперзвеза наниза 34 гола в шампионата и отвя конкуренцията за втори пореден сезон. Лео получи за втора поредна година и трофея „Ди Стефано" за най-добър играч на първенството.

Вратарят на Барселона Виктор Валдес взе наградата „Самора" за най-добър вратар. Каталунският страж допусна най-малко попадения в мрежата си. Новото попълнение на Барса Давид Вия бе награден за четвърти път с приза "Телмо Сара", който се дава на испанеца с най-много голове в Примера.

Наставникът Пеп Гуардиола получи признанието за най-добър треньор за миналия сезон и трофея "Мигел Муньос". Интересното е, че и четиримата победители бяха наградени със същите призове и преди година.

Новините

Най-четените