Кобрата обеща да дари половината хонорар, ако победи Джошуа

Претендентът за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев обеща да дари половината си хонорар, ако победи Антъни Джошуа в предстоящия сблъсък на 28 октомври.

Месец преди мача Кобрата оповести намерението си в официалната си страница във Facebook.

„Здравейте, приятели! Ден след ден, голямата битка в Кардиф, наближава. Мисля си...., че ако победя в този мач, ще даря половината пари за благотворителни каузи. За домове за сираци или на болници за животоспасяващи апаратури и други. Аз ще съм щастлив да съм световен шампион. Парите нека да зарадват други, крайно нуждаещи се.”, написа Пулев.

Кобрата се изправя срещу Джошуа както за колана на IBF, така и за световната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Това ще бъде втори опит за българина да стане световен шампион след двубоя му срещу Владимир Кличко през 2015-а, загубен с нокаут в четвъртия рунд.

Ей Джей победи именно Кличко, за да стане новият властелин в тежката категория на бокса, след като зарадва 90-те хиляди британци, изпълнили трибуните на „Уембли“, с нокаут в 11-ия рунд.

Двубоят на 28 октомври ще бъде на стадион „Милениъм“ в Кардиф, като се очаква съоръжението, което е със 74 5000 места, да бъде пълно до краен предел.

Новините

Най-четените