Манчини: Джеко ще струва поне 20 милиона евро

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини не отхвърли възможността клубът да продаде нападателя Един Джеко, въпреки че той самият няма желание да се разделя с босненския национал.

Джеко има 13 гола този сезон, но е недоволен от факта, че е започнал титуляр в по-малко от половината мачове, изиграни от Сити досега.

26-годишният Джеко, който спечели титлата на Германия с Волфсбург през 2009, е спряган за трансфер в Бундеслигата, но този път в Борусия (Дортмунд). Пред Sky Италия обаче Манчини прогнозира, че ако Джеко бъде продаден, то той най-вероятно ще отиде в Серия А.

„Все още не сме говорили как ще действаме на трансферния пазар, защото до края на сезона има още десет кръга, но през юни всичко е възможно - обясни Манчини. - За мен, Джеко е страхотен играч, но той е от този тип футболисти, които трябва да играят постоянно. В Италия той може да вкарва по 20 гола на сезон, но ще струва 20 милиона евро и дори повече."

Манчини допълни, че отпадането на Юнайтед от Шампионската лига ще се отрази зле на шансовете на Сити да защити титлата си в Англия.

„Сега Юнайтед ще хвърли всичко, което има в битката във Висшата лига, а и досега не ни беше лесно - обясни италианецът. - За нас щеше да е по-добре, ако Юнайтед бяха продължили в Шампионската лига."

Новините

Най-четените