Нов проблем в защитата на Барселона

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола се оказа изправен пред нови проблеми часове след като тимът спечели втория си трофей - Суперкупата на Европа.

След завръщането на тима от Монако стана ясно, че наставникът няма да може да разчита на левия бек Адриано Корея за първия мач на „блаугранас" в Примера Дивисион. В понеделник от 22,00 ч. Барселона приема у дома Виляреал в последната среща от програмата на 2-ия кръг.

Адриано бе заменен по време на мача с Порто снощи, но първоначалната информация бе, че смяната е по-скоро като предпазна мярка, след като защитникът е почувствал болки в бедрото на левия крак. Направените днес тестове обаче показаха мускулна травма и Адриано твърдо отпада от сметките за двубоя с „жълтата подводница".

Срещата ще трябва да пропусне и Дани Алвеш. Бразилецът е с натрупани жълти картони от миналия сезон и ще изтърпи един мач наказание. Аут заради контузия е Жерар Пике.

Все още невъзстановен след операция на коляното е и Карлес Пуйол. Титулярният капитан на Барселона вече навлезе в последния етап от подготовката за завръщането си на терена. Тази вечер той за първи път тренира с основната група на Барселона, но се очаква да е готов за игра след 15 дни.

Така по всяка вероятност срещу Виляреал Хосеп Гуардиола ще трябва да разчита по фланговете на юношите Дос Сантон и Фонтас. В центъра пък отново ще играят Абидал и Масчерано.

Новините

Най-четените