Ван Гаал хвали бойния дух на Юнайтед

Луис ван Гаал похвали „бойния дух на Юнайтед", след като тимът се пребори за равенството 1:1 срещу Челси в продължението на мача между двата тима от Висшата лига. Юнайтед спасява мач по този начин за първи път от декември 2012 насам.

„Най-радващото е, че ние до последно вярвахме, че можем да вкараме, въпреки че това не изглеждаше така - обясни холандецът. - Играчите ни тичат и се борят до самия край - за да изравним или да спечелим.

„Факт е, че Челси се опита да убие мача, но моите момчета не се отказаха и накрая смятам, че напълно заслужено взехме една точка от този мач."

При сър Алекс Фъргюсън Юнайтед натрупа слава с голове в продължението след края на редовното време, станало известно като „Времето на Фърги" като най-известният случай е от финала на Шампионската лига срещу Байерн през 1999. Тогава Юнайтед взе трофея с голове на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяр, отбелязани в продължението.

Все пак, Ван Гаал призна, че е разочарован от изхода на мача, тъй като тимът му е можел да спечели. Играчите на Юнайтед създадоха 19 положения пред вратата на Челси, а футболистите на Жозе Моуриньо се отчетоха с едва девет. След това равенство Юнайтед е на 10 точки от лидера Челси и заема осмото място във Висшата лига с едва две победи от последните пет мача. Добрата новина за Ван Гаал е, че Юнайтед е само на 3 точки от четвъртото място, което сега се заема от Уест Хем.

Новините

Най-четените