Манчини иска Робин ван Перси

Първата реакция на мениджъра на Манчестър Сити Роберто Манчини на почмти сигурното отпадане на тима му от Шампионската лига, ще е подсилването на отбора през януари и трансферна цел №1 е Робин ван Перси от Арсенал.

Според източници от щаба на Сити, Манчини е обсебен от идеята да изгради най-силния отбор в Европа и холандецът се оказва важна част от неговите планове. От началото на година Ван Перси е в страхотна форма, успя да са опази от контузии и точно той е човекът, който дърпа Арсенал напред след слабия старт на сезона на тима на Арсен Венгер.

Очаква се Манчини до последно да отрича за интерес към Ван Перси, но в клуба се говори, че покупката на 28-годишния холандец вече е в графата „Парите нямат значение". Естествено, Венгер ще се опита да се противопостави на този трансфер, но е факт, че Ван Перси отложи за лятото преговорите с Арсенал за нов договор, до които може и въобще да не се стигне, стига Сити да действа решително.

Договорът на Ван Перси с Арсенал е до края на следващия сезон и през лятото ще е най-подходящият момент за продажбата му.

Новините

Най-четените