Иниеста: Вия е важен за Барселона

Давид Вия е много важен за Барселона, обясни съотборникът му в тима на каталунците и в националния отбор на испания Андрес Иниеста, с което охлади слуховете за трансфера на нападателя през януари.

Според последните информации, мениджърът на Челси Рафаел Бенитес ще се опита да вземе Вия под наем до края на сезона, след като стана ясно, че каталунците нямат желание да продават Давид. Идеята на Бенитес е Вия да си партнира с Фернандо Торес в нападението на Челси, което ще се окаже лоша новина за съперниците на лондонския клуб през пролетта.

„Не знам дали изобщо съществува възможност Вия да напусне, не вярвам да е така - обясни Иниеста. - Лично на мен този вариант не ми харесва, защото Давид е фундаментална част от тима ни."

Вия се върна в игра в началото на сезона, след като миналия декември счупи крак на световното клубно първенство. Наследникът на Хосеп Гуардиола - Тито Виланова обаче не разчита особено много на Вия.

31-годишният нападател е бил титуляр само в шест от 17-те мача на Барселона в Испания този сезон, а в Шампионската лига започна един мач от шест възможни. Виланова всеки път сменяше Вия в мачовете в Испания, но въпреки това Давид успя да отбележи пет гола.

Новините

Най-четените