Без заповеди от бокса в Red Bull

Red Bull повече няма да използва заповеди от бокса този сезон, обяви моторспорт съветникът на световните шампиони във Формула 1 доктор Хелмут Марко и заяви, че двамата пилоти на отбора Себастиан Фетел и Марк Уебър ще бъдат оставени свободно да се надбягват един срещу друг.

Red Bull записа един от най-големите си провали във Ф1 преди три седмици в Малайзия, където в последните обиколки Фетел не спази заповедите от бокса и атакува лидера Уебър, като му открадна победата. Това унищожи доверието между двамата пилоти, които и без това не беше кой знае колко сериозно след катастрофата им в Турция през 2010, а шефът на тима Кристиан Хорнър и доктор Марко станаха за смях заради неумелите си опити да управляват световния шампион и безумните им обяснения след състезанието.

Интересното е, че самият Хорнър все още не е казал нищо по въпроса.

На традиционната пресконференция утре преди Гран при на Китай ще участва само Уебър от пилотите на Red Bull, а след състезанието в Малайзия Хорнър и Марко обясниха, че инцидентът е изчистен и двамата пилоти са си стиснали ръцете.

Фетел се извини около десетина пъти за откраднатата победа, като започна с обясненията още на подиума, но тази му постъпка му навлече грандиозни критики от световната преса, шефове на отбори и настоящи и бивши пилоти.

В същото време Марко потвърди и думите на собственика на тима Дитрих Матешиц, че звездата на Lotus Кими Райконен е сред претендентите за място в Red Bull за догодина.

Миналата седмица се появиха слухове, че Porsche планира да предложи на Марк Уебър да води атаката на компанията при завръщането й в клас LMP1 в Льо Ман догодина, но тази информация все още няма потвърждение. И утре Марк едва ли ще го направи.

Новините

Най-четените