Суарес има нужда от помощ

Звездата на Уругвай и Ливърпул Луис Суарес има нужда от професионална помощ, смята мениджърът на Евертън Роберто Мартинес. Испанецът реагира след вчерашния инцидент в мача с Италия, при който Суарес отново ухапа свой съперник, този пък Джорджо Киелини.

Така ухапаните от Суарес футболисти стават трима. Преди Киелини силата на захапката на Луис опитаха Отман Бакал от ПСЖ и Бранислав Иванович от Челси. За първия инцидент Суарес беше наказан за седем мача, а за втория - за десет.

„Нямам никакви съмнения относно таланта и футболните качества на Луис - обясни Мартинес пред ESPN. - Той може сам да решава мачове. Но що се отнася до поведението му на терена, смятам, че Луис има нужда от помощ. След като не може да се контролира в такива ситуации, то наистина трябва да му се помогне, защото такова поведение е неприемливо на футболния терен.

„Суарес вече има две такива нарушения - ухапал е двама свои съперници и получи две наказания, така че става въпрос за рецидив.

„Поведението на Луис провали радостта от класирането на Уругвай за осминафиналите. Вместо темата да е представянето на националния отбор на Уругвай, днес всички се занимаваме с това кого е ухапал Суарес. Той е пример за младите и подобно поведение е неприемливо."

Новините

Най-четените