Първият руски пощенски дрон се разби в къща

Първият тестови дрон на руските пощи с 2 кг пратки се разби в къща, съобщават местни медии.

Дронът трябваше да достави пратката от Улан-Уде до село на 15 км разстояние, но малко след излитането си променил траекторията си, ударил се в къща и се разбил.

Размерът на щетите е изчислен на 1,2 милиона рубли (около 17 хил. евро).

Според експертите причините за катастрофата може да са две – апаратът е бил подхванат от силния вятър или електрониката му се е повлияла от устройства за безжичен интернет.

Дронът е руско производство "Рудрон / Форсайдър 3М". Изпитанието на двата останали безпилотни самолета в региона е отложено.

В края на март бе съобщено, че руските пощи възнамеряват да започнат доставката на писма и стоки, използвайки безпилотни летателни апарати в труднодостъпни райони на страната.

#2 SeaWalker 03.04.2018 в 10:37:17

Що не пробват с требушет? За предпочитане хиперзвуков требушет! Кат нищо ще стигнат 3 км! И ще уцелят къща.

#6 Specifier 03.04.2018 в 20:50:31

ЗА СВЕДЕНИЕ НА БАЗИЛНИТЕ РУСОФИЛИСТИЦИ - ПРОСТО ОБЯСНЕНИЕ: водката му е дошла в повече (истинското летене е значително по трудно от анимацията, къдено водката помага)

#7 SamVaims 03.04.2018 в 21:12:25

"Сега като се замисля малко, тия ако наистина построят хиперзвукова ракета" На мен ми е много забавна идеята, че руснаците могат да конструират качествено каквото и да било. "Дали да не пратим Сидера до Москва , до ги помоли да съхраняват 20мах ракетата вътре във видеото. Някак по сигурно за варненска област, а и така няма да им я откраднат ( все още никой няма техника да открадне ракета от видео !) Немедлено го пратете. Аз съм член на варненската област и проблемът пряко ме засяга.

#8 Dox 03.04.2018 в 23:36:00

Понеже ти е "много забавна" идеята, съвсем скоро ще имаш възможността истински да се "позабавляваш". На фронта. В челните бойни редици, заедно с други "храбреци" и "юнаци", като теб, подвизаващи се тук. Ще се наложи да се подвизавате за известно време на други места. Да. Не се помайвай, ами се подготвяй. Време няма. Между впрочем, дронът, дето ти изобрети и конструира, сигурно безпроблемно прави директен полет от варненско - точно до входа на пощенската служба в Сидни. Нали така? Е, тогава мога да уредя среща между теб и руски инженерен екип за "обмяна на опит" по тези въпроси. Плащат добре и веднага. Сегашните руснаци, за разлика от онези, по времето на Елцин, не са перманентно пияни, ами са договороспособни. Можеш да се разбереш и да се договориш с тях. Помисли си.

#9 Шпек Народен 03.04.2018 в 23:53:53

Щети за 17 хиляди евро от пощенски дрон с две кила писма? Едно време, колко спокойно са си живеели хората... Блъсне се пощенският гълъб у къщата ти - хем пратката ти пристига, хем щети няма, освен една паднала керемида, хем безплатно печено пиле за вечеря получаваш... Сега какво е? Чакаш си пощата. Пощата идва. Имаш писмо от баба си. Ама пък нямаш вече къща. Жена ти е робот. Някакъв китаец я бил направил. Ти си бил пиян като сте се запознали и не си забелязал. Купуваш си кола. "Тесла". Чувстваш се пълен гъзар. Дигаш 200 на магистралата. Болтовете на волана ти падат в шепата, а самия волан - на крака. Ставаш религиозен и почваш да се молиш...И да си мислиш, колко спокойно са си живеели хората едно време .

Новините

Най-четените