Черната вдовица в интернет

Жена с прякора „Черната вдовица в интернет" излезе от затвора в Канада, а това стана повод полицията в Халифакс официално да предупреди потенциалните й нови жертви: „Внимание, възрастна жена търси любов". Можете ли да повярвате, че 80-годишна сладкодумна старица се оказва злодей със солидно затворническо досие?

Тя се казва Мелиса Ан Шепърд и лови самотни мъже в сайтове за запознанства, използвайки фалшива самоличност.

Обикновено краде от тях, но в някои случаи решава да убие. Не, това не е скандинавски роман с черен хумор, а съвсем истинска история.

Случайно или не, третият й съпруг Роберт Фридрих умира през 2002-ра година, при това 12 месеца след първата им среща в сайт за запознанства. Шепърд наследява десетки хиляди долари. Близките на Фридрих по-късно твърдят, че е убит, но разследване така и не е открито.

Алекс Стратегос, сега 84-годишен, е един от потърпевшите - свидетели. Двамата се запознават по интернет и набързо престъпницата се озовава с няколко куфара в дома му във Флорида. "В началото беше много мила, много класна дама", разказва той за началото, а краят на връзката им го праща в болница, както и с 20 000 откраднати долара назад.

Последната присъда на Мелиса Ан Шепърд, която тя излежа - 2 години и 9 месеца, е, защото тайно е тровила последния си партньор Фред Уийкс, неин съсед в пенсионерска общност в Нова Скотия, Канада, с когото дори заминали на меден месец.

Тя похлопала на вратата му един ден и казала, че е самотна, а той я приел, без да си дава сметка за истинската й същност. „Тя е много добра актриса. Успяваше да ме заблуждава дълго време, да ми разказва нейните лъжливи истории", разказва той, вече категорично без желание да се срещне с бившата си.

Според полицията в продължение на седмици Шепърд слагала успокоителни в кафето му, така че той не можел да различи скоростите на собствения си автомобил, не знаел къде са ключовете и дори го подкарал на слизане от ферибот. Накрая Уийкс не можел да си свали обувките и трябвало да получи инвалидна количка. Приет бил в болница, след като паднал от леглото и така полицията се усъмнила в партньорката му.

Шепърд първоначално е обвинена за опит за убийство, но след това обвинението е смекчено на притежание на вредни вещества.

Криминалното й досие започва през далечната 1992-ра година. Тогава тя е осъдена за убийството на втория си съпруг - Гордън Стюард, когото упоява и прегазва два пъти с автомобил. Осъдена е на 6 години затвор, но след две години е помилвана.

През 1994-та година Мелиса Ан Шепърд участва в документален филм с държавно финансиране - When Women Kill. Лентата разказва за жени, преживели домашно насилие, които нападат своите партньори.

Следващата й присъда е от 2005-та година, когато Шепърд се признава за виновна по 7 обвинения, сред които кражба от Алекс Стратегос. Последната, от 2013-та, е за систематичното упояване на Фред Уийкс. Журналисти, разследвали историята на престъпницата, обобщават около 30 обвинения за имами между 1977 и 1991.

Днес, макар и 80-годишна, тя е обществено опасна.

#1 Harry 20.03.2016 в 18:19:26

Психопатка, класически случай, преди векове такива жени били опредяляни за вещици, след справедлив съд ги изгаряли на клада, защото са непоправимо зли, по правило са лесбийки, не харесват мъже, за вещицата мъжът е гостоприемник, донор, плячка, нямат съвест и състрадание и за това често убиват, страдат само ако ги разобличат.

#2 Harry 20.03.2016 в 18:25:31

Такива сега се подвизават в Отворено Общество и многобройните му метастази, в челните редици на боркини за "женски права" и всякакви протестъри, с наслада рзрушават страната и живота на българите, ще ги видите сред пренаписвачите на учебни програми, изтриват нациналната история и памет. Така могат да задоволяват садистичната си същност, под предлог че вършат общополезна дейност, дейността им се направлява и финансира от вън.

Новините

Най-четените