Защо феминистките мълчат за Кьолн

Подозрението, че за критично висок брой от съвременните западни феминистки сексуалният тормоз над жени има значение само ако се извършва от „привилегировани бели мъже", се препотвърди след масовите новогодишни атаки на имигранти мюсюлмани в Кьолн, Хамбург, Щутгарт, Хелзинки, Калмар и други европейски градове.

Повечето от воините за социална справедливост в публичното пространство не искат и да чуят за бруталните посегателства само защото профилът на насилниците не пасва на техния наратив, в който лоши могат да бъдат единствено конструкторите на патриархалния, капиталистически западен свят.

За модерните феминистки мюсюлманите са жертви на бледолика репресия и някак си не е ОК да бъдат обвинявани в каквото и да е било. Лицемерието, интелектуалното безчестие и двойният стандарт на професионалните медийни, Facebook, Twitter и Tumblr-жертви светна като новогодишен фойерверк в контекста на постоянно разрастващия се скандал след позора в Кьолн.

Повечето вокални коментаторки на феминистки теми, които използват всякакви платформи, за да пласират своите послания за „токсичната мъжественост" този път останаха оглушително мълчаливи.

Доскоро те агресивно и усърдно разпространяваха хаштагове против навика на някои джентълмени да стоят леко разкрачени в метрото, протестираха срещу липсата на женски екшън героини в киното, възмущаваха се от всеки, който нямаше ласкави думи за Брус, пардон, Кейтлийн Дженър и общо взето губеха времето на всички с оплаквания за несъществуващ сексизъм в комфортния, егалитарен първи свят.

Но когато се появи възможност за автентична тревога и адресиране на важни проблеми след масовите варварски опипвания, обиди, унижения и изнасилвания на безпомощни жени на публични места в сърцето на Европа - те решиха да замълчат и да изчакат следващата реклама с модел в спортна форма, за да я заклеймят като патриархален заговор за репресия над онеправдания нежен пол.

Тези от тях, които все пак решиха да се изявят с анализ на ситуацията, недодялано опитаха да масажират разговора във всякакви абсурдни посоки, освен в правилната.

А именно - съществува огромен проблем с културно и религиозно мотивираните сексуални възгледи на притеснително голям брой млади мюсюлмански мъже, приветствани в Европа  - и особено Германия - от либералните политически и медийни елити, без каквито и да е било въпроси за тяхното отношение към свободни жени, които не са принуждавани да излизат от вкъщи само с придружител и опаковани в задушаващи черни торби и маски.

В момента отзвукът от безмерно наглите посегателствата в Къолн и други градове на Стария континент доминира световните заглавия и е история номер едно. Не и за модерните западни феминистки.

Ето по какъв интелектуално безчестен, обидно несъстоятелен начин авторката Джесика Ейбрахамс се опитва да обясни и оправдае патологично-мазохистичния феномен с мълчанието на феминистките в статия, чиято мисия е да обори това внушение: „Феминистките са загрижени за защитата на малцинствата и маргинализираните групи. Ако за някои от тях е било трудно да говорят и осъдят събитията в Кьолн защото са били загрижени, че думите им ще окуражат агресията срещу бежанците, аз не мога да ги виня. Вината не е във феминистките, а в хората, които ги карат да се тревожат за такива неща."

Уау! Просто уау. Брилянтно капсулиране на патологията на регресивното ляво - всичко се свежда до политиките на идентичността.

Отношението към твоето поведение не зависи от индивидуалността ти, характера ти, идеите ти и действията ти, а от групата, към която тези колективисти ще те причислят.

Ако си бял хетеросексуален мъж и заемаш повече място в метрото като се разкрачиш - #сексизъм, #убийвсичкибелимъже, #патриархия, #мъжкапривилегия, #шовинистичнисвине, #репресия. Но ако си мюсюлманин бежанец с кафяв цвят на кожата и посегнеш на атрактивно облечено немско момиче на площада в Кьолн защото смяташ, че след като е без придружител и бурка значи си търси секс и е длъжна да ти го даде - „какво толкова е станало, нека не преувеличаваме, нека не истеризираме, това ли ви е най-големия проблем сега, расисти такива".

Страхът на такива хора от това някой да ги помисли за нетолерантни или расисти е по-голям от желанието им за цивилизационно оцеляване, свобода и културно съхранение. Една от водещите съвременни феминистки в англоезичния свят - авторката Лори Пени, написа в социалните мрежи, че не я интересува Кьолн заради расистите, които ще използват случая и ще се отнасят лошо с мюсюлмани.

Всъщност това е мекия расизъм на ниските очаквания. Феминистките и други регресивни левичари прилагат по-нисък стандарт към поведението на определени групи от хора, които те виждат като „маргинализирани, виктимизирани, дехуманизирани". Затова в техния мултикултурен, политкоректен балон видео игрите с разголени жени са по-вредни от реални групови изнасилвания на секс банди из цяла Европа.

Затова трябва да се премълчава сексуално посегателство, ако извършителите му са от малцинство, което е потенциална жертва на расизма на белите мъже. Лошите, бели мъже.

В извратения свят на съвременните феминистки премълчаването на подобни престъпления е оправдано, а символът на репресия в ислямския свят - задължителното покриване на жените - става прогресивен феминистки сигнал за еманципация от сексистките социални конструкции в западния свят. За тях истинските и смислени феминистки като Аян Хърси Али, които рискуват живота си, за да помогнат на милионите насилвани жени и деца в ислямския свят, всъщност са лоши и ксенофоби.

Колко абсурдна антиутопия се опитват да създадат модерните воини за социална справедливост. Падението на съвременния западен хаштаг феминизъм продължава. До следващия повод за масово мълчание.

#2 maznislav 11.01.2016 в 08:44:18

Дай поне някой линк да видим кои са тия невидими врагове дето бориш тука...

#3 Bacillus Bulgaricus 11.01.2016 в 09:33:14

Мълчат, защото иначе ще им спрат грантовете.

#5 boris 11.01.2016 в 10:26:05

Те и децата са така - надуват главата с искания и лиготии на тоя родител или роднина, който усетят, че е склонен да им даде нещо.. За какво им е на женските организации да се занимават в арабите - те нищо ще ги отразят, нито ще им отстъпят нещо.

#6 паяка 11.01.2016 в 10:38:13

Феминистките мисля, че стоят на два полюса по отношение на интимното общуване с мъже. Едните, вероятно са свръх либертаристични и отдавна не броят партньорите си, а другите са в твърде тихи спални за много дълго. Та , освен евентуалната обърканост във виждането по Кьолнското изстъпление, вероятно е и пренебрежително отношение от страна на първите и плаха надежда да огрее и в техния двор - на вторите.

#7 mima 11.01.2016 в 11:16:40

Срам ги е. Доскоро говореха глупости и сега ги е срам да признаят, че грешат.

#9 GETI 11.01.2016 в 11:55:11

е как ЗАЩО?! оти золума бе много яваш. колкото за сефте. “Трай бабо за хубост” туй са го проумели феминистките.

#10 Nikkor 11.01.2016 в 12:32:51

Браво Лебовски. Само едно уточнение : "съществува огромен проблем с културно и религиозно мотивираните сексуални възгледи на притеснително голям брой млади мюсюлмански мъже, приветствани в Европа ..." Ей тука не си прав. Не става въпрос за притеснително голям брой млади мюсюлмани, а за всички тях. Не знам за другите, обаче аз ставам все по-десен във възгледите си и наистина мисля, че проблемът не е в тия уроди от Сирия, Афганистан, Египет и прочие, а във либералната прослойка в модерния свят, която продължава да се прави че не вижда трагичните резултати от действията си. Без нея това нямаше да се случи. И тя не е просто "лява" и "зелена". Тази липса на елементарен здрав разум е завладяла и сума ти "десни" уж политици. В същото време баба Меркел продължава да получава някакви изсмукани от пръстите международни награди, канадският МП Трюдо продължава лично да посреща на летището сирийски "бежанци", само и само да го заснемат как им подава якета, че то студено в Канада. Интересно баба Меркел още ли си прави селфита с пристигащите 3-4000 дневно ( 80% от тях мъже и само 20% жени и деца). Четете Шпигел. Косите ви ще настръхнат от коментарите под статиите, не от самите статии. цялата официозна преса се преструва 4 дена че нищо не е станало, а полицията потулва всичко, докато социалните мрежи не го изваждат наяве. И това ми било уредената Германия. Същите са като нашите.

#14 Conspirator 11.01.2016 в 15:35:43

Цитат от Херберт Маркузе от ''фундаменталния''му труд ''Репресивната толерантност''.От времената,когато се лееше фундамента на левия неолиберализъм и архи-задача беше свалянето на генерал Дьо Гол-1967-68 година. ''Толерантността към радикалното зло сега се явява като нещо добро, защото тя служи за сцеплението на цялото по пътя към изобилието или към още по-голямото изобилие.'' Честито на печелившите!

#16 Dox 11.01.2016 в 23:43:57

Насъскването продължава с пълна сила и е изключително успешно. За това спомага вица за норвежката. Мисля, че миналата година ви го разказах. Норвежката разбира, че става въпрос за е... /сещате се, де/, чак когато го усети .... /сещате се къде, де/.

#17 Nikkor 12.01.2016 в 23:24:43

Значи в коментар под статия в Шпигел, един читател разказва за същото, само че случило се в Сидни, Австралия през новогодишната нощ на 2014 година. За който разбира английски : 17. Same the world over... kevwc 01/08/2016 I saw something similar during 2014 New Year celebrations in Sydney, Australia. I witnessed small groups of obviously Middle Eastern men (no doubt whatsoever) going around, near the Sydney Harbor Bridge, and openly molesting non-muslim women. No doubt the women were non-muslims, due to their look, their language, and the fact that when these guys encircled them, groped them, and didn't bother to run when confronted, they had something to say about it. I doubt many muslim women were around anyway. I did not notice any who would typically dress islamic. Sure, in Australia, the muslim women may dress more liberally, but these men were traveling around without any women with them. These guys, in groups of 3-6, clearly had this all planned. They would find a pair or three/four Aussie lasses milling about, maybe a beer in hand, and the men would encircle them from a distance, then close in. It was almost stealth-like. My wife and I watched this happening for close to an hour on the bridge side of the tunnel below the bridge approach road. Once the men worked their way close, they would then quickly pounce. Grab breasts or anything else they could get their hands on. At first it was usually one or two guys from the larger group, with the others very close by. If the female(s) put up a fight, the others would all quickly rush in and get what they could get. Women who didn't loudly or wildly fight the first guy off would only have to endure one or two guys groping them. I think these guys were measuring them up to see if they were willing to take it. When one or two women got loud or physically retaliated, the other muslim men would rush in and make it look like it was just a groups of friends mucking around. There were police nearby. One woman who had been molested went up to a male/female officer pair to point out some molester guys, and I heard the police woman say, "there is nothing we can do about it. There are too many of them." I think the Aussies are learning their lesson. I know a lot of them are sick of this clash of civilizations, and that is certainly what it is. When you belong to a institutionally misogynist socio-political death cult like islam, and you view any punishment you receive at the hands of the infidels as a type of "badge of honor," then the civilized are going to suffer until they put a definitive end to these people who model their behavior on a 7th century pedophile, rapist, murdering warlord. Е го източника :• http://www.spiegel.de/international/germany/cologne-attacks-on-new-years-produced-chaos-say-police-a-1070894.html

#18 Nikkor 12.01.2016 в 23:53:11

Ето ви последното заглавие в същия тоя шибан Шпигел. An Attack on Democracy? Worries over Poland Mount in Brussels and Berlin Та в Берлин са особено загрижени за това че новото полско правителство затягало контрола над медиите и бла-бла-бла. Може и така да е. Полша слабо ме интересува и не задълбавам какво става и какво не става там. Обаче правителството на Германия, натиснало пресата за да си мълчи за ставащото по улиците на немските градове, и притиснало полицията за да не разследва и направо да потулва случаи на престъпления извършвани от имигранти и "бежанци", да ми се тревожи за демокрацията в Полша...е гати и лицемерието и цинизма на баба Меркел и компания. А на натиска от шибаната Евро Комисия по въпроса, по-точно на Ханс Тимерманс - заместник на шефа на шибаната ЕК - знаете ли какъв е отговора на полския външен министър? Е го на: Any EU official "who came to office via political connections" is "not a legitimate partner" for a government elected by the people. Ще доживеем ли да видим български външен министър да отговори така???

Новините

Най-четените