Известните, които пушат коз

Лято е и миризма на запален коз се разнася зад всеки ъгъл на града в петък вечер. Отидете в градинката пред Народния театър и постойте на едно място за 10 минути. Ще ви лъхне.

Тревата е ежедневие и кауза за хиляди хора на планетата. Дори никога да не сте пушили марихуана, със сигурност познавате някой, който го прави.

Дори да смятате, че тя ще ви доведе до бавна и мъчителна смърт, много хора не смятат така и живеят на ръба на закона, докато други просто жулят от сливовата на съседа, без да се крият по кьошетата.

Според българското законодателство марихуаната е наркотично вещество с висока степен на риск за общественото здраве.

Официално й название е "коноп" или "канабис", но в популярния жаргон се назовава с най-различни имена, сред които са всякакви джойнтове, козове, качаци, масури, чубрици и други.

Тя е забранена от закона за медицинска употреба, тоест в България не можеш да се лекуваш с канабис.

Наказателният кодекс определя като престъпление придобиването и държането на наркотични вещества, като предвижда по-тежко наказание за високорисковите наркотични вещества, към които спада и канабисът.

Според родното законодателство тревата е не по-малко безобидна от всички останали наркотици. Цигара марихуана е равна пред закона на доза хероин, един грам кокаин, както и на 5 хапчета екстази.

Изобщо, не се разкарвайте с коз в джоба, че си е рисковано, въпреки че органите на реда нямат право да ви претърсват, без да имат законно основание за това и без да ви съставят протокол, подписан от свидетел на обиска и след това - валидиран в съда.

Проблемът с легализацията на марихуаната е глобален. Забранено е на много места, но хората си пушат и често си понасят последствията.

С някои изключения и условности, употребата на марихуана в САЩ също е незаконна, но много холивудски звезди употребяват и това е нещо, което се знае в публичното пространство.

Вижте в галерията кои са световноизвестните знаменитости, които пушат коз.

Новините

Най-четените