Тотнъм се върна от мъртвите, Алисон е трансферът на сезона: 5 извода от вечерта в Шампионската лига

Развръзката в първите четири групи от Шампионската лига не разочарова търсачите на силни усещания вчера вечерта.

Драма не липсваше в групата на смъртта, където в крайна сметка Пари Сен Жермен и Ливърпул продължиха напред, а за Наполи остана утехата да се пробва в Лига Европа.

Решителният мач на "Анфийлд" между неаполитанците и Ливърпул премина през спиращи дъха моменти, но попадението на Мохамед Салах през първото полувреме се оказа единствено и донесе победата на домакините.

Финалът щеше да е съвсем различен, ако Алисон Бекер не беше направил знаменито спасяване срещу Аркадиуш Милик в 92-ата минута, между два трудни за проумяване пропуска на Садио Мане на отсрещната врата.

В група B Тотнъм завърши успешно "Мисията невъзможна" и се класира за 1/8-финал, макар че имаше едва 1 т. след първите три мача от групата.

Вчера играчите на Маурисио Почетино се добраха до 1:1 срещу резервите на Барселона на "Камп Ноу" с късен изравнителен гол на Лукас Моура.

По същото време Интер се издъни и вместо да победи аутсайдера ПСВ Айндховен на "Джузепе Меаца", също стигна само до 1:1 и завърши с равни точки с Тотнъм, но с по-лоши показатели в преките двубои.

Така Барса и Тотнъм очакват следващите си съперници в Шампионската лига, докато напролет Интер ще играе в Лига Европа.

Какво ни показаха решителните битки от груповата фаза и какви изводи можем да си направим за победителите и победените?

Вижте в галерията с 5 извода от вчерашните мачове.

Новините

Най-четените