Моци и Дяков признаха: Ние сме си виновни, не заслужавахме да продължим

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков призна, че шампионите на България са заслужавали да отпаднат от Шампионската лига.

Поражението с 0:1 от унгарския МОЛ Види изхвърли "орлите" във втория предварителен кръг на турнира, а Дяков и компания изиграха необичайно слаб мач на "Панчо Арена".

За загубата обаче допринесе и реферът, който незаслужено вдигна втори жълт картон на Върджил Мисиджан още в края на първото полувреме и Лудогорец доигра с човек по-малко.

"Рано е за обстоен анализ защо загубихме. Вината определено е на тези, които бяхме на терена. Не изиграхме добър мач, а в две срещи не отбелязахме гол на този определено непретенциозен отбор", заяви Дяков.

"Важно е да се изправим след този удар. Когато побеждаваш, всеки те тупа по гърба. Сега в Лудогорец е време за мъже. Не е имало подценяване. Неприятно е да играеш с 10 души срещу един толкова затворен отбор. За много неща можем да се хванем, но определено нашата игра не беше това, което трябваше да бъде. Искахме да играем в Шампионската лига, там мачовете са най-сладки, но сега голямата цел е влизане в групите на Лига Европа", завърши капитанът.

Друг от лидерите на тима, Козмин Моци, не хвърли вината върху съдията и също призна, че Лудогорец не е заслужавал да продължи.

"Днес имахме само два удара и два корнера. Ако бяхме загубили след игра като тази в Разград, щях да приема поражението. Днес обаче не играхме така, както трябва. За мен това е много тежко поражение. Не искам да коментирам съдийството. Трябва да ги бием, дори и треньорът на МОЛ Види да свиреше мача", коментира Моци.

Треньорът на разградчани Пауло Аутуори наблегна на загубата на концентрация в края на първата част.

"Получихме гол, когато бяхме с човек по-малко, а Георги Терзиев беше извън терена заради удара в главата. Загубихме мача заради липсата на концентрация. Първият картон, който Върджил получи, бе без причина. Те можеха да правят груби нарушения, а Върджил беше изгонен заради интерпретация. Трябваше да ги накараме те да загубят баланс, а не ние да загубим. Урокът, който ни даде днешният мач, е да не губим концентрация", каза бразилският наставник.

"Трябва да сме умни и да не повтаряме грешките, заради които не успяхме да се класираме. Не бяхме ефикасни в първия мач. Противникът не ни изненада. Очаквахме да има много накъсана игра, но след изгонването на Върджил стана още по-трудно. Имаме много мачове, които ни предстоят. Имаме още европейски мачове и срещи от българския шампионат. Трябва да се учим от трудностите, които ни дава футболът. Животът продължава", завърши Аутуори.

Новините

Най-четените