Пике: Трябва да убием Юнайтед

Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви, че тимът му не може да си позволи да „остави Манчестър Юнайтед жив“, след което призна, че „това е специален мач“ за него.

Централният защитник прекара четири години на „Олд Трафорд“, преди да се завърне в Барселона. Това ще бъде първа среща между двата тима от финала в Шампионската лига през 2011 г., загубен от англичаните с 1:3.

„Не може да оставим Юнайтед жив. Ако можеш да ги победиш с разлика, трябва да го направиш. Мачът с ПСЖ е страхотен пример. Мисля, че ПСЖ игра по-добре на „Олд Трафорд“. През второто полувреме можеха да вкарат повече, но не успяха.

Юнайтед има страхотна история и го показа и в Париж, въпреки че отборът беше пълен с момчета от академията. Това ще ни служи за пример. Трябва да сме нащрек от първата до последната минута“, каза Пике преди първия четвъртфинал от Шампионската лига на „Олд Трафорд“.

32-годишният бранител коментира и назначението на Оле Гунар Солскяер за мениджър на Юнайтед и за времето си на „Олд Трафорд“.

„Той ми помогна много. Когато пристигнах тук, бях на 17 и бях много млад. Той беше един от по-възрастните съотборници и ми помогна много да се адаптирам в клуба, в страната и в града.

Много се радвам да го видя начело на Юнайтед. Върши страхотна работа, откакто пое тима и спечели доста мачове. Играят много добре, но се надявам ние да победим.

Прекарах няколко години тук – между 17 и 21. Това беше първият ми отбор като професионалист. Играх с велики футболисти, имаше и доста луди моменти извън терена. Изоставих приятели и семейство, но след това се завърнах в Барселона. Това е специален мач за мен.“

Новините

Най-четените