5 извода след ПСЖ - Арсенал

Добрият стар Арсенал, който сякаш не може да избяга от съдбата си в Шампионска лига. Вечерта в Париж беше типична за „артилеристите“, които проспаха първите минути и ако не бяха пропуските на парижани и отличния Давид Оспина, „топчиите“ щяха да изостават драстично още преди края на полувремето.

В не по-цветущо състояния обаче беше и ПСЖ, защото имайки предвид амбициите на отбора, подобна ефективност в нападение съвсем не отговаря на самочувствието на момчетата на Унаи Емери.

И двата отбора имат намерението да оглавят групата, но определено ще трябва да подобрят представянето си. Добрите новини са, че това е едва първият мач от Група А и ще има време за поправяне на грешките.

За Арсенал това беше трета година подред, в която губи точки в първия си мач от Шампионска лига за сезона. „Те започнаха много по-добре, ние бяхме нервни“, каза Венгер след срещата, но е напълно нормално ПСЖ да играе по-добре, когато едва след 44 секунди е повел в резултата.

И докато проблемите на „артилеристите“ бяха от общ характер, тези на домакините се въртяха около двама души: Единсон Кавани и Давид Оспина. Уругваецът така и не намери път към гола за втори път, а стражът на гостите беше чисто и просто брилянтен тази вечер.

След двубоя Венгер и Емери намериха позитивите в играта на тимовете си, но и двамата знаеха, че не могат да продължават в съшия дух.

В галерията може да видите 5 извода, които направихме след ПСЖ – Арсенал.

Новините

Най-четените