Солскяер след първата загуба: Ние сме Манчестър Юнайтед!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер допусна първото си поражение начело на „червените дяволи“ при 0:2 срещу Пари Сен Жермен в първи осминафинал от Шампионската лига на „Олд Трафрод“.

Това бе дебют за норвежеца като треньор в най-престижния европейски клубен турнир.

ПСЖ беше без контузените Неймар, Единсон Кавани и Тома Мюние, но това не попречи на парижани да вземат сериозен аванс преди реванша на „Парк де Пренс“.

Головете за гостите отбелязаха Преснел Кимпембе и Килиан Мбапе, а бившият играч на Юнайтед – Анхел Ди Мария, подаде и за двете попадения.

Юнайтед ще бъде без Пол Погба за реванша, който в края получи втори жълт картон. Солскяер пък трябваше да прави две принудителни смени след контузиите на Джеси Лингард и Антони Марсиал. Влезлите на техните места Хуан Мата и Алексис Санчес обаче също не успяха да помогнат много на домакините.

„Трябва да се вдигнем. В Шампионската лига винаги е трудно, но в този клуб винаги се изправяме след загуба. А и все още трябва да се борим в първенството и за ФА Къп. Имаме още толкова много мачове пред нас. Не се страхувам от реакцията в съблекалнята.

Ще отидем в Париж и ще се пробваме. Задачата ни ще бъде изключително трудна, но ще се опитаме да вземе аванс от 1:0 още преди почивката. Готови сме за следващия мач. Ние сме Манчестър Юнайтед и винаги продължаваме напред“, каза Солскяер след загубата.

Норвежкият мениджър на Юнайтед поздрави бе впечатлен от младата звезда на ПСЖ – Мбапе.

„Дистанцията, която той премина в наказателното поле, за да стигне до топката, трябва да служи за урок на всички нападатели и треньори как се прави това.

Как да го спрем? Не трябва да му даваме пространство. Но той е светкавично бърз. А и никога не съм бил голям защитник, така ще трябва да питате тях как да го спрем.“

Новините

Най-четените