Най-опасните летища по света

Летенето със самолет винаги предизвиква емоции у част от хората. Те изпитват панически страх, който се подсилва от новините за самолетни катастрофи, с които медиите ни заливат. Но статистиките показват, че авиацията е най-сигурният транспорт. Много повече са автомобилните, автобусните и влаковите катастрофи.

Излитането и кацането определено са най-рисковите моменти при летенето. Затова тогава е задължително да сте с добре стегнат колан и с повишено внимание. А ако летището е на брега на морето, по средата на магистрала или сред остри планински хребети?

Не, това не е филм. Така изглеждат някои от най-опасните летища в света. Да кацнеш там си е свръх доза чист адреналин. От острова Сейнт Мартин до Гибралтар вижте летищата, които ще ви оставят без дъх в галерията.

#1 drkskwlkr 29.01.2017 в 13:00:46

В летището на Сен Мартен няма нищо опасно: десетки други далеч по-натоварени летища в цял свят имат писти, разположени до водата - Чанджи, Нарита, Ларнака, ЛаГуардиа и JFK... да не продължавам. Но в статия за опасни летища да пропуснете Лукла (Непал) и Кай Так (Хонг Конг) е недопустимо ;-)

Новините

Най-четените