Ентелегентен избор

Варна е единственият български град, "най-добрият град за живеене", където, освен срещу монополите, гражданите въстанаха и срещу кмета-монополист. Четвърти мандат Варна се управлява от Кирил Йорданов, в днешната си битност припознат от ГЕРБ.

Никой от ръководството на ГЕРБ обаче не се обади в защита на Йорданов. Ако беше Бургас, целият кабинет да се е извървял, но във Варна сякаш е друга губерния. Хем е тяхна, хем не е. И понеже ГЕРБ мълчат, Йорданов изкара деца да говорят за него, с плакати в ръце: "Кирил Йорданов - интелигентният избор".

70 000 са ме избрали, няма да си подам оставката, каза кметът, когато недоволните му я поискаха преди дни. В отговор варненци призоваха в мрежите 70 000 да излязат на протест в неделя, 3 март, за да му я вземат.

Докато се съберат, Йорданов, чрез заплахи и натиск, прави една твърде позорна и гнусна кампания в своя защита. Прасетата, докарани в защита на ГЕРБ и кабинета на Борисов бяха същинска карикатура, но малолетни и непълнолетни в защита на Кирил Йорданов си е издевателство.

По-достойно би било спортните "деятели", втикали плакатите в ръцете на децата, да си ги окачат на собствените вратове. Нали те харчат, както си знаят, субсидиите, които кметското тяло отпуска на клубовете. И сега връщат услуга.

През пролетта на 2011 г. в герберската Пещера се случи такъв скандал, при който партийни деятели използваха деца за пропаганда от пренатягане. Решаваха задачки, които изписваха лозунгче за ГЕРБ, а наградите даваше кметът на ГЕРБ Варсанов.

Агенцията за закрила на детето би следвало да се самосезира за сценките, достойни за Северна Корея. Или родителите на децата да я сезират, ако не ги е страх, че спортните деятели ще си го изкарат на децата им. А Кирил Йорданов да се извини на варненци, както го направи Варсанов - или си мисли, че само правителствата падат от власт?

#1 pueblo 27.02.2013 в 18:28:27

яко селяния............. и да не си мислите,че е случайно! до варнъ можете да поставите и старъ зъгоръ

#2 Borracho 27.02.2013 в 18:54:09

Поредата изсрана статийка, слабоумен анализ на поредния изтръпнал автор. Всички мълчат и никой от Вас, авторите и журналистите не иска да посочи слона в стаята - ТИМ! Този тумор, който се е срастнал с Варна и се опасявам ,че е невъзможно да бъде махнат без да убием гостоприемника. ТИМ не е само Кирил Йорданов, ТИМ са всички в общината, всички в службите, всички чиновници. Обикновения човек няма шанс в Мутроград-Варна, там не е България и там закони няма.

#4 no_sense 27.02.2013 в 21:08:48

в момента, в който кабеларката на Бареков дойде да го сваля, му станах защитник... на всички ви е ясно, че не кмета е нарисувал плакатите, докарал децата и ги снимал, нали? Все едно да напишете, че ББ е писал хвалебствията за себе си по вестниците Кмета има много трески за дялане /та кой ли няма недостатъци/, ама е администратор, доказал се през годините. но не предвиди май с какви тикви ще трябва да си има работа последните 3 години

#5 Aaauaa 27.02.2013 в 21:17:44

A, софиянци срещу монополите ли само протестират? Дали писачите на Уебкафето не са разбрали за какво протестира цялата страна или действително софиянци протестират само срещу монополите, не ми е ясно. Някой от протестиращите софиянци да каже.

#6 Mihail Kolev 27.02.2013 в 21:48:09

Хайде Кирчо тръгвай си не правиш нищо за града да стнае като Бургас!!!

#7 pueblo 28.02.2013 в 02:34:24

що си мислиш,че някой софиянец ще протестира?

#8 Дебел 28.02.2013 в 11:16:53

Borracho,е прав.Най-големия монопол в този град е ТИМ,срещу него трябва да се борят варненци.Истината е,че в момента града е в плачевно състояние,и не виждам кога ще се промени това положение.

#9 Чинчифон 28.02.2013 в 12:46:36

Човешкият модел,на хора като Борисов,варненският кмет много други,е един и същ!Когато БКП беше на власт,те се преструваха на комунисти,а в същност са винаги готови да тръгнат подир всяка власт.Определението за политическите манекени е "Фурнаджийска лопата",а в същност те са човешки отпадъци!

#10 vanko1 28.02.2013 в 12:51:51

алооу, варненците, абе, пичове, ами като е тим монополистът на варна що избирате човека на тим четири мандата

#11 Ben Dover 28.02.2013 в 13:22:51

Че да не го избират варненци тоя?Той сам се избира,копеленцето мръсно.Да не говорим,че другите кандидати обикновено са фиктивни марионетки.Щото а си се кандидатирал,а си се събудил на дъното на Черно море с циментови обувки.Най-лошото е,че тимаджиите вече станаха легални.Вдигнаха хотели,отвориха казина,фирми и вече няма кой да докаже от къде са им парите.А,че управляват Варна със сила и престъпления се знае от цяла Варна.Е тоя боклик Йорданов,го гледам на ОМВ-то на Хемус,с една чисто нова,12 литрова ЕС класа.Беше облякъл едно якенце на Мерцедес и шапчица.Личеше му на гадината мръсна,че яко се кефи на Бенса.А от къде,мършояда скапан е намерил пари за тая ЕС класа с една кметска заплата,че и чак се надува.Деба какви боклуци има в тая шибана,мизерна държавица не е истина.

#12 Шебек Хасан 28.02.2013 в 16:39:19

Петърчо, и теб ли те е страх да посочиш истинския проблем на Варна - ТИМ, които дърпат конците на куклата Кирчо?!

#13 MacAllister 28.02.2013 в 18:02:31

Ами Ben, надуват се щото публиката свежда глава и вероятно една голяма част наистина завижда. Ако обаче публиката реагираше с подвиквания на подобни фукльовци да видиш ти как щяха да скочат на велосипедо.

Новините

Най-четените