Свещена простота...*

По информация от правителствената пресслужба вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е предложил нов революционен вид на данъчните декларации за 2011 г., като се набляга на простотата.

Същата ще съдържа само в три реда:

Ред 1. Колко сте спечелили миналата година?

Ред 2. Колко са Ви останали?

Ред 3. Внесете ни сумата посочена в ред 2.

Революционната идея на Дянков за декларации 2011 е много смислена. Първо, икономична е, от гледна точка на хартията - събира се на един лист. Така че в известна степен е и зелена революция. Сегашната данъчна декларация си е бая тесте.

Второ, от икономическа гледна точка е в десятката като антикризисна програма. Всички са заинтересовани да изхарчат всичко, от това скача яко потреблението, оттам - производството и разкриването на работни места.

Единственият й недостатък е, че хората в България ще станат още по-дебели...

Но и това също значи потребление - фитнес зали, биохрани, спа-процедури, липосукции, нови дрехи, нови клинични пътеки. Изобщо тлъстините на едни е бизнес за други.

Така че да подкрепим правителството в тези му усилия...

*За хора с чувство за хумор...

#1 koncentratico 17.11.2010 в 16:18:27

Може ли да хвърля едно л....о във вентилатора и после да кажа "Много яко...*" ?

#3 scorpio-2 17.11.2010 в 18:47:08

Антоне, много "комплицирано и объркващо" си се изразил... А, понеже си го знам "автора", май услужливо е забравил целия текст на точка 2... а той е: "Колко ви остана след плащане на сметки към националните монополисти?" ... всичко друго си е "наред" и напълно в духа на управление на "дясната" партия ГЕРБ.

#5 Astarot 19.11.2010 в 12:16:37

Че статията е без особено голяма стойност е очевидно. Идеята за опростяване на документацията е изключително важна. В САЩ формулярът ти е 1 страница и върви с обяснения и описания от около 40 страници. У нас формулярът ти е (образно казано) 40 страници, а обяснения йок Принципът на администрацията е елементарен: "Колкото по-опростено, толкова по-ефективно". В противен случай, администрацията се превръща в бюрокрация, затрупана от бомащина.

#6 t-neutron 03.12.2010 в 00:37:18

"от това скача яко потреблението, оттам - производството", въпреки хумористичния характер на написаното, бих направил корекция:"от това леко спадат просрочията на кредитите, леко се увеличава вноса и фино се напряга валутния борд"...ай, стига с тези утопии...вътрешното потребление не е фактор за икономически растеж, както янките искат да внушат на Китай,...само блондинките го вярват заради любовта си по шопинга...

#7 t-neutron 03.12.2010 в 00:44:03

А че нивото на образованост на населението в Щатите е в пъти по-ниско дори от жалкото ниво в България, е друга тема...

Новините

Най-четените