Горящата факла

Когато при управлението на ГЕРБ започнаха да горят автомобили - в София, а после и на други места из България, МВР, ръководено от Цветан Цветанов, просто изчака палежите да спрат.

Когато при управлението на БСП, ДПС (и-знаем-още-КОЙ) подпалиха автомобила на журналистката от bTV Генка Шикерова, от септември м.г., когато се случи, полицията все така си работи по версията за умишлен палеж.

Когато за втори път изгориха автомобил на Шикерова, директорът на СДВР Ивайло Спиридонов "разкри", че най-вероятно палежът е свързан с работата на Генка Шикерова като журналист.

Оттук нататък на Генка й остава да ползва градския транспорт, защото полицията все така си работи с версии, но не разкрива престъпници.

Щом палежите са свързани с работата й, то значи от МВР за половин година би трябвало да са установили кой би могъл да даде нареждания на подпалвачи.

В противен случай означава или, че някой страхува МВР - или че МВР се страхува. Третата версия е, че не може да се справи с разкриването - да си мислим ли за нея? Че не се справя с банковите обири и телефонните измамници виждаме и сами. И допуска разни социопати и психопати да убиват при непрофесионално планирани операции.

Ако МВР не може да се справи, нека поне й осигурят охрана. Иначе запалените коли на Генка ще горят като факли във всеки доклад за престъпността и свободата на медиите.

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 03.04.2014 в 08:15:51

Далеч съм от мисълта да зларадствам или да одобря подобна тъпотия, но не е лошо да се зададе и въпроса защо на Шикерова не и беше написан акт от полицията за абсолютно грозното спиране на 10 сантиметра от пешеходната пътека. Представете си, че колата не е запалена заради работата и, а от някой изкукуригал пенсионер. Хипотетично просто. Пък тогава да се обсъжда охрана на персоната.

#2 albavladi 03.04.2014 в 10:32:02

Е не, чак на мен ми идва много повече от такива хейтъри, немислещи или просто тъпанари!!! Ама много си зле Родриго не знам кой си /а със сигурност и ти самия не знаеш кой си/. Това е втора подпалена кола на журналистката. И като не искаш да злорадстваш, по-добре изобщо спри да коментираш в тоя сайт.

#3 Оня Дето Го Трият 03.04.2014 в 12:06:38

Родриго Коментара ти е чист цинизъм. Дано не си право обаче, щото ше излезе, че полицията не може да залови дори един гневен пенсионер.....камо ли луд от Лясковец Демек още по-зле

#4 Fedar 03.04.2014 в 13:59:32

Кво му скачате на Родриго, бе, като човекът ви казва истината. Тая селска пача е толкова бездарна и безобидна като журналист, че да вярваш, че тя може да уплаши някого с журналистиката си, е все едно да повярваш, че някой ще се уплаши от футболните умения на Кевин Бру и Христо Йовов. Но за сметка на това провинциалисткото й нахалство е пословично, така че въобще не бих се учудил, ако става дума за чисто битов инцидент, провокиран от арогантността и чувството за безнаказаност на дошлата преди няколко години от село мома.

#5 Citizen X 03.04.2014 в 14:50:32

Че си е селска мома, спор няма. Както и че беззъбите и опити за разследваща журналистика в БГ надали биха докарали подобни последствия. Така или иначе те са по-подходящи за синята книга. Неприятна ситуация, но повече с аромат на пр, отколкото с миризмата на изгоряла гума...

#6 lele male 03.04.2014 в 14:54:19

хехе Под снимката са написали: Ако МВР не разкрие подпалвачите на колите на Шикерова, нека й купи нова - или да й наеме охрана И тАлАвизор на г-жа Берберян, шъ ви замолим тоже!

#7 Rodrigo Diaz de Vivar 03.04.2014 в 14:54:37

Не знам ... странни сте ми. Полицията не си вършела ефективно работата ... защото не може да намери подпалвача. С което съм съгласен. Аз обаче добавих към ниската и ефективност и факта, че същата полиция е допуснала същият автомобил да бъде паркиран в грубо нарушения на ЗДвП, което обаче никой не забелязва и с това съм се показал хейтър. Нарушения: 1. Паркиране на пешеходна пътека [Чл. 98, ал. 1, т. 5] 2. Паркиране на кръстовище [Чл. 98, ал. 1, т. 6] 3. Паркиране на по малко от 1.5 от оградата на съседната сграда [Чл. 94, ал. 3] Айде дано си наложи на жена ви с детската количка или близък в инвалиден стол да минава между оградата и колата. Някои хора не можахте да се научите, че за да се спазват големите правила, трябва да се почне от малките. BTW, шкодата е на БТВ, не е на Генка. И ако може някой да ми посочи кога Генка Шикерова е засегнала нечии интереси и кои точно. Щото аз не съм забелязал подобно нещо. Сутрешния блок на БТВ се различава съвсем малко от "На кафе" с Гала или "Горещо" на Венета Райкова. Само Азис липсва, това е разликата. По тази причина, без да плюя Генка и да оправдавам полицията, аз си позволих да предположа, че е някаква лична, квартална, любовна или пенсионерска драма, която някой е опитал да реши по селяшки начин. Обаче някой предпочете да ме определи като циничен, защото видиш ли Генка Шекерова е виден разследващ супер журналист, борещ се от ефира за правата на гражданите. Айде моля ви се ... Да, неприятна случка, но да се прави от една селско-квартален вандализъм републикански въпрос смятам за ненужно слагане на ореоли. А и колата на БТВ е застрахована, така че сълзи в ефира ми дойдоха малко в повече.

#8 lele male 03.04.2014 в 15:17:56

Сега ще ти опонират Родриго, че колата е на bTV-ту т.е. е със специален режим и може да си паркира където си иска...

#9 Fedar 03.04.2014 в 15:37:44

7 Rodrigo Diaz de Vivar | 03.04.201414:54 И ако може някой да ми посочи кога Генка Шикерова е засегнала нечии интереси и кои точно. Щото аз не съм забелязал подобно нещо. -------------------- Бе, сега като се замисля, нищо чудно да е бил отново Путин. Нали Генка от Панагюрище многократно заявяваше в ефир демократичната си гражданска позиция против "нелегитимния референдум в Крим" (между другото, съвсем, в духа на обективната и безпристрастна журналистика, която разглежда проблема в разнообразните му аспекти и дава глас на различни гледни точки). Така, че моментално всичкото седераст и реформатор да слага нов антипутински статус и да ходят за норматив да метнат една боя на ПСА.

#10 Fedar 03.04.2014 в 15:39:15

6 lele male | 03.04.201414:54 И тАлАвизор на г-жа Берберян, шъ ви замолим тоже! Смее се --------------- Много СИЛНА, както винаги!

#11 Оня Дето Го Трият 03.04.2014 в 15:58:13

Родриго Ами ако някой не се изкефи на коментарите ти тук и дойде да те пребие с железни пръти, дали после да те осъдим, че цапаш обществено имущество с кръвта си? Надали ще станеш да си почистиш кървищата от паважа, а може някое дете да мине и да го е гнус от смотаната ти кръв. По коя точка от закона беше, че лице рушащо (цапащо) обществено имущество се наказва с.......така че вместо в болница да лежиш - право в панделата!

#12 lele male 03.04.2014 в 16:15:58

уфффф Точно така, Оня! Ядосай се днес, че утре може да е късно Извинявай, но Аз не можах да разбера какво искаш да кажеш на Родриго... Дано той те е разбрал.

#13 explorer 03.04.2014 в 16:37:19

Да беше една паркирана неправилно кола в София, да речем че е за това, но не са много кварталните улици където НЕ се паркира така. Затова не приемам тезата, че неправилното паркиране е провокирало умишлен палеж. И ако си подвием опашката или си го преместим в другия крачол, защото не е нашата кола или защото "си го заслужава", то явно сме станали народ от сеирджии и сме изгубили не само разсъдъка си, но и инстинкта за самосъхранение.

#14 Fedar 03.04.2014 в 16:55:47

13 explorer | 03.04.201416:37 Да беше една паркирана неправилно кола в София, да речем че е за това, но не са много кварталните улици където НЕ се паркира така. Затова не приемам тезата, че неправилното паркиране е провокирало умишлен палеж. И ако си подвием опашката или си го преместим в другия крачол, защото не е нашата кола или защото "си го заслужава", то явно сме станали народ от сеирджии и сме изгубили не само разсъдъка си, но и инстинкта за самосъхранение. ------------------------- Чакай малко, никой не е твърдял, че са и запалили колата (колата на БТВ) заради конкретното паркиране на пешеходна пътека. Тезата на Родриго (а и моята) беше, че човек, който по принцип си позволява толкова арогантно да нарушава най-основни правила, каквото е неспирането върху пешеходна пътека (за да не се затрудняват възрастни хора, инвалиди и майки с бебета), по всяка вероятност няма особен респект за другите "обикновени" хора и има склонност да не спазва правилата и в други сфери. Тоест, има силна корелация между липсата на уважение в една личност към правилата за движение и паркиране, и липсата на уважение към другите хора като цяло. Което винаги може да бъде източник на личностни конфликти, които пък по всяка вероятност са причината за подпалването. И не виждам защо няма проблем хората "да си го местят в другия крачол" когато нещо такова сподели редови гражданин, а когато се случи на "журналист"(кавичките не са случайни), това трябва да е повод за всенароден плач и траур.

#16 Rodrigo Diaz de Vivar 03.04.2014 в 17:01:59

Оня "Ами ако някой не се изкефи на коментарите ти тук и дойде да те пребие с железни пръти" Само това ли можа да измислиш? Детински, чекиджийски коментар, но ще ти отговоря. Ами да дойде, нямам нищо против, ще премерим сили. Колко е "смотана" кръвта ми ... не знам. Не мисля, че се различава кой знае колко от твоята. Относно общественото имущество: НК, Раздел III - Диверсия и вредителство, чл. 106 Кое точно е "общественото имущество", което руша, не разбрах? Предполагам, че не смяташ твоето мнение за обществено имущество? Ако е така, имаш нужда от медицински грижи.

Новините

Най-четените