Целият свят говори за тези културни събития през годината...

Изкуството, музиката, филмите и модата са мощни инструменти за предаване на послания. А тази година беше изпълнена с културни събития, които масово грабнаха вниманието.

Банкси за пореден път шокира всички, след като негова картина се самоунищожи пред смаяните погледи на публиката.

Музикалната сцена все повече е доминирана от явлението K-поп - музикален жанр, зародил се в Южна Корея, но набиращ популярност и Европа и САЩ. За K-поп бандите тепърва ще се говори много и тепърва ще доминират класации като тази на престижния Billboard.

Киното предложи поредната доза супергеройски екшъни, сред които обаче ярко успя да изпъкне "Черната пантера". Една романтична комедия с изцяло азиатски каст също си спечели култов статут и успя да влезе във филмовата история.

Модата беше разтърсена от поредица от скандали. #MeToo стигна и до подиумите и зад кулисите на ревютата, а редица модели си признаха, че са ставали жертва на сексуален тормоз. Освен все по-естествено изглеждащи манекенки, видяхме и бременни такива, както и кърмещи.

Имаше и обвинения в расизъм, заради които Dolce and Gabbana отложиха грандиозно шоу в Шанхай, в което трябваше да участват над 120 модели. Годишният списък може да бъде продължен с още доста събития, които ни развълнуваха през тези 12 месеца.

В галерията ще видите девет от тях, за които всички говореха през 2018-а.

Новините

Най-четените